Podkast
- Rune Blomhoff leder arbeidet med å oppdatere de offisielle kostrådene i Norden og Baltikum. En stor omfattende kunnskapsoppsummering der mer enn 300 eksperter deltar. I de nye kostrådene skal også bærekraft integreres. Hør på podkasten Universitetsplassen
Forskning
-
Klinisk studie: Effekt av en kostholdsintervensjon på tarmkreftpasienter (RCT, n=500, 15 års oppfølging) (se Typisk Norsk studien)
-
Betydning av ernæringsstatus og kroppssammensetning for kreftpasienter
-
In vivo imaging av inflammasjon og oksidativt stress i dyremodeller: Effekt av fytokjemikalie-rike matplanter
Undervisning
-
5-årige masterstudiet i klinisk ernæring: ERN1010, ERN3200, ERN4300
-
Medisinstudiet: MED2200
Populærvitenskapelige bøker
Mat mot kreft
Dette er en bok som presenterer de siste internasjonale kunnskapsoppsummeringene innen ernæring og kreft. Boken presenterer kosthold for å forebygge kreft, for den som har kreft, og for den som skal bygge seg opp etter en kreftsykdom. Boken kan kjøper i alle bokhandlere i Norge eller bestilles på nett fra ARK.
Høyt Blodtrykk
Høyt blodtrykk et en snikende sykdom som gjør at pasienten ofte er symptomfri før sykdommen ofte slår til for fullt. Boken beskriver kostholdets evne til å redusere høyt blodtrykk. Boken er skrevet av Rune Blomhoff, Per Ole Iversen og journalist Nils Petter Thuesen. Kan bestilles på email fra bok@redoks.no
Antioksidanter
Antioksidanter er er stor gruppe stoffer som finnes i matvarer, spesielt i nøtter, krydder, enkelte frukt og grønnsaker. Boken beskriver forekomst av antioksidanter i matvarer og mulig funksjon for helsen. Boken er skrevet av Rune Blomhoff, Monica Hauger Carlsen, Bente Lise Halvorsen m. fl. Kan bestilles på email fra bok@redoks.no
Prostatakreft
Boken som er skrevet av Rune Blomhoff, Sigbjørn Smeland og journalist Kristin S. Grønli beskriver kostholdet rolle ved forebygging og behandling av prostatakreft. Kan bestilles på email fra bok@redoks.no