Krise-info rett i lomma med sikresiden.no

Norske universiteter og høyskoler har gått sammen for å utvikle sikresiden.no – et mobiltilpasset nettsted som gir informasjon om hva du skal gjøre når og hvis noe skjer.

– Vi jobber hver dag for at våre ansatte og studenter skal være trygge og sikre på jobb. Samtidig må hver og en forberede seg på at det uventede kan skje. Sikresiden.no er et viktig verktøy for at vi skal ha tilgang på viktig informasjon for å kunne handle riktig i kritiske situasjoner, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.

Bilde av universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe
Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe vil at UiO-ansatte skal føle seg trygge på jobb, men være forberedt på det uventede. (Foto: Ynge Vogt)

Bidra til et trygt UiO med sikresiden.no

Sikresiden.no er laget for at hver enkelt skal få kompetanse til å handle både forebyggende og i akutte hendelser. 

– Alle bidrar til forebyggende sikkerhetsarbeid, sier rektor Svein Stølen.

– Det er viktig at vi alle vet hva vi skal gjøre når noe skjer. I en akutt situasjon kan det være vanskelig å holde hodet kaldt, og da er det nyttig å ha verktøy som sikresiden.no tilgjengelig. Mitt budskap er derfor; sett deg inn i innholdet på sikresiden.no, fortsetter han.

Hva inneholder sikresiden.no?

Nettstedet gir brukervennlig opplæring og hjelp med hva du skal gjøre forebyggende og i en akutt situasjon. Alt brukeren trenger er lett å finne og lett å bruke. De sorte ikonene er forebyggende opplæring, mens de røde ikonene er for retningslinjer til akutte situasjoner som vold, trusler, brann, førstehjelp etc.

– Jeg oppfordrer alle ansatte og studenter til å lagre sikresiden.no på mobilen sin og sette seg inn i innholdet! Vi håper selvfølgelig at ingen skal trenge den, men samtidig er jeg opptatt av at vi skal være forberedt på det meste, sier rektor Svein Stølen. 

Hvordan få lagt sikresiden.no til som snarvei på hjem-skjerm

 1. Gå inn på sikresiden.no via nettleser på mobil.
 2. Velg tilhørighet (UiO)
 3. Velg «legg til på Hjem-skjerm» (iPhone) eller «Legg til snarvei på startskjerm» (android). Det gjør du ved å velge delesymbolet på iPhone (firkant med pil opp) eller de tre prikkene øverst i skjermbildet på enten iPhone eller android.
Illustrasjon av hvordan legge til snarvei til sikresiden.no på hjem-skjerm
Dette er et eksempel på hvordan du gjør det på iPhone med Safari som nettleser. Obs! Forskjellige telefoner og nettlesere oppfører seg litt ulikt. (Illustrasjonsfoto: Hege Svanes)

Dugnadsarbeid

Dette er et samarbeid i UH-sektoren og flere høgskoler og universiteter står bak sikresiden.no. Tjenesten er rettet  både mot studenter og ansatte, med lokal tilpasning av kontaktdetaljer for de ulike institusjonene. 


Sikresiden.no gir info om blant annet:

 • Voldssituasjoner
 • Førstehjelp
 • Trusler
 • Brannvern
 • Personvern
 • IT-sikkerhet
 • Opphavsrett
 • Sikkerhet før og under reise
 • Forskningsetikk
 • Lab-sikkerhet
 • Smittevern
Publisert 2. okt. 2017 15:18 - Sist endret 4. okt. 2017 09:28