Lån sommerbok fra UB

Visste du at Universitetsbiblioteket (UB) har store samlinger av skjønnlitteratur som også alle ansatte kan låne? Lånekortet er ditt UiO-ansattkort.

Bilde av kvinne som sitter lesende på biblioteket

Hvis det er første gang du låner bøker på Universitetsbiblioteket, må ansattkortet ditt aktiveres for bibliotekbruk.

Du trenger ikke dra til Deichman for å skaffe deg lesestoff til sommerferien. Universitetsbiblioteket (UB) har en stor skjønnlitteratursamling, hovedsakelig i HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus. Her kan du finne litteratur på mange språk, og over 18.000 bøker på norsk.

Slik finner du bøkene i HumSam-biblioteket

Skjønnlitteratursamlingen finner du i underetasjen i Georg Sverdrups hus. Samlingen består av romaner, noveller, lyrikk, og en egen barne- og ungdomssamling. Samlingen har koden S-Litt i biblioteket og i Oria. Bøkene er inndelt etter originalspråk.

  • Eksempler: Bøker på norsk står i gruppe 839.82. Bøker på spansk står i gruppe 860.

Skjønnlitteraturmagasinet i underetasjen er åpent for alle og bøkene er til utlån. Til enhver tid står ny skjønnlitteratur utstilt på egen hylle i 1. etasje. Fra 3. juli blir det også en liten utstilling av sommerlektyre.

Søk etter boka i oria, eller spør om hjelp i biblioteket.

SciFi i Realfagsbiblioteket

SciFi-samlingen er Realfagsbibliotekets store kilde til inspirasjon og avkobling. Den består av 8.000 bøker, og en god del SciFi-filmer. Du finner samlingen i Bjørnehjørnet (2. etasje i Niels Henrik Abels hus). Den er kodet 'SciFi' i bibliotekbasen Oria.no.

Annen lettere lektyre i Realfagsbiblioteket er "Samling 42" på 1. mesanin. Dette er en samling for generell naturvitenskap, som rommer populærvitenskap, vitenskapsfilosofi, - historie, - sosiologi og - etikk, vitenskapelig forfatterskap, barnebøker, og det meste man kan drømme om. Kanskje også svaret på spørsmålet om livet, universet og alle ting?

Medisinsk bibliotek

Her er seks boktips fra Medisinsk bibliotek:

Juridisk bibliotek

I Juridisk bibliotek er det en liten samling med "Fritt skjønn", som inneholder krim og annen skjønnlitteratur som har tilknytning til jus og tilgrensende områder. Selv om Juridisk bibliotek i Domus Bibliotheca er stengt for oppussing i sommer, kan du bestille via Oria. Samlingen er kodet 'FrittSkj' i bibliotekbasen Oria.no

Slik låner du

Hvis det er første gang du låner bøker på Universitetsbiblioteket, må ansattkortet ditt aktiveres for bibliotekbruk. Spør oss, så ordner vi dette!

God sommer-lesing!

Publisert 22. juni 2017 08:43 - Sist endret 22. juni 2017 08:43