Kjerstin Aukrust er ny førsteamanuensis i fransk litteratur og områdekunnskap

Kjerstin er tilknyttet Norden-satsningen og er opptatt av å øke rekrutteringen til franskfaget. På hjemmebane blir det mye politikksnakk og snart familieforøkelse.

Kjerstin Aukrust (Foto: Alf Øksdal)

Hva slags bakgrunn har du?

– Jeg var stipendiat i fransk litteratur ved ILOS fra 2004 til 2008, og disputerte i 2008 på en avhandling om det makabre i fransk barokklyrikk, forteller Kjerstin.

Siden den gang har jeg jobbet noen år som redaktør for lærebøker i fremmedspråk i Aschehoug Undervisning, og de siste tre årene har jeg vikariert som universitetslektor i fransk litteratur på ILOS.

Jeg elsker å undervise og er veldig glad for at jeg har fått muligheten til å jobbe med faget jeg brenner for resten av livet!

Hva skal du ta fatt på i den nye jobben din?

– Jeg er ansatt som førsteamanuensis i fransk litteratur og områdekunnskap, hvilket betyr at jeg kommer til å jobbe innenfor to fagområder, sier hun.

Et av dem kjenner jeg veldig godt fra før, det andre mindre. Jeg kommer derfor først og fremst til å prioritere arbeidet innenfor fransk områdekunnskap, slik at tilbudet til studentene og forskningen på faget kan styrkes.

Jeg jobber bl.a. med et prosjekt om Frankrikes forhold til den nordiske modellen og er tilknyttet en forskningsgruppe som er en del av den tverrfakultære Norden-satsingen til UiO. I tillegg syns jeg det er viktig å styrke rekrutteringen til franskfaget, ikke minst på masternivå, og håper også å kunne bidra positivt til franskmiljøet ved UiO spesielt og til den utadrettede formidlingen av faget vårt generelt.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Jeg har en datter på tre og et halvt år og er i tillegg høygravid med barn nummer to, så småbarnstilværelsens gleder og utfordringer kommer nok til å sette sitt preg på privatlivet også de kommende årene.

Jeg er gift med en politiker, så det blir mye politikksnakk på hjemmefronten, noe jeg syns er veldig spennende. Ellers prøver jeg å lese så mye som mulig på fritiden, både skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg håper det blir mye av begge deler når jeg snart går ut i foreldrepermisjon!

Av Olaf Christensen
Publisert 15. apr. 2015 14:39