Publisert 21. des. 2016 12:54

Professoren høster sitt andre prestisjestipend fra EU. I Norge har bare tre personer klart dette før ham, og det er ingen hvem som helst.

Publisert 21. des. 2016 11:44

Førsteamanuensis Inger Skjelsbæk leder samfunnsdelen i det tverrfaglige prosjektet Nordic Branding, som nylig mottok finansiering av UiO-satsingen Norden.

Publisert 15. des. 2016 08:15

Instituttet lyser ut 500 000 norske kroner i mobilitetsstøtte til utenlandsopphold, gjester eller arrangementer.

Publisert 7. des. 2016 12:37

En trangere økonomisk situasjon gjør at PSI neste år må spare inn penger på flere områder. – Vi må gjøre noen kutt som vil merkes for mange, men vi skal likevel klare å få til mye i 2017, sier instituttleder Pål Kraft.

Publisert 6. des. 2016 13:43

Kristine Walhovd og Anders Fjell har innkassert hver sin forskningsbevilgning på vegne av Senter for Livsløpsendringer i hjerne og kognisjon (LCBC).

Postdoktor Jonas R. Kunst har fått pris for sin forskning på forholdet mellom majoritets- og minoritetsbefolkninger
Publisert 24. nov. 2016 11:38

Jonas Rønningsdalen Kunst mottar internasjonal pris for sin forskning på gruppeidentitet og integrering.

Tre menneskerettighetsforkjempere i Hopi-land (Arizonas) fra venstre psykolog Nora Sveaass, legen Juan Almendares fra Honduras og psykiater Diana Kordon fra Argentina.
Publisert 10. nov. 2016 15:40

Diana Kordon har viet sitt liv til overlevende etter tortur og overgrep. I år vinner hun UiOs menneskerettighetspris og nominasjonen kom fra Nora Sveaass ved Psykologisk institutt.

David Orlinsky (t.v.) og Helge Rønnestad, i forbindelse med at Orlinsky ble kreert æresdoktor ved UiO i 2011.
Publisert 7. nov. 2016 15:21

Helge Rønnestad tar over ledelsen av et verdensomspennende forskningsprosjekt om terapeututdanning og -utvikling.

Publisert 28. okt. 2016 08:45

PSIs strategi ble nylig vedtatt av instituttstyret. Strategien gir overordnede føringer fram til 2019.

Publisert 28. okt. 2016 08:30

Etter flere budsjettår med en jevn økning i inntektene, får PSI i 2017 et kutt i tildelingen fra SV-fakultetet. Dette innebærer at det må spares inn på noe av den planlagte aktiviteten for neste år.

Professor Stephen von Tetzchner med presidenten i ISAAC, professor Gregor Renner Foto: Kristine Stadskleiv
Publisert 31. aug. 2016 12:35

Professor Stephen von Tetzchner har fått The ISAAC Fellowship Award for sitt internasjonale arbeid for barn, unge og voksne med talevansker.

Forskningsgruppen LCBC sommeren 2015 i anledning at gruppen ble plukket ut av UiO til å være et verdensledende hjerneforskningsmiljø. Foto: Svein H. Milde, UiO.
Publisert 12. aug. 2016 11:05

LCBC har fått innvilget søknaden på 10 millioner euro for Lifebrain-prosjektet. Det betyr at senteret blir koordinator for 14 samarbeidspartnere fra hele Europa.

Leder for fagutvalget Malin Haggkvist Wallin er godt fornøyd med de nye lokalene. Her sitter hun i det største pauserommet i 4.  etasje. Foto: Svein Harald Milde
Publisert 11. aug. 2016 10:45

De nye studentarealene i Forskningsveien 3B er nå åpne for studenter. Her kommer litt praktisk informasjon om hvem som har tilgang, hvordan man kommer inn og hva som finnes i bygget.

Rådgivende ledergruppe UiO:Livsvitenskap
Publisert 29. juni 2016 14:06

Direktør for UiO:Livsvitenskap har handplukka medlemmane til den nye rådgivande leiargruppa si. Der sit instituttleiar ved PSI, Pål Kraft.

Publisert 29. juni 2016 13:53

Forskningsgruppen Livsløpsendringer i hjerne og kognisjon (LCBC) opprettes som et senter ved PSI. Senteret etableres for en periode på fem år med mulighet for forlengelse.

Publisert 29. juni 2016 12:46

Doktorgradskandidat Samira Aminihajibashi ble nylig valgt inn i programrådet for ph.d.-programmet ved SV-fakultetet for ett år.

Publisert 3. juni 2016 09:00

SiO varslet stenging, men en ny kjøkkensjef har fått sving på omsetningen igjen. Nå har SiO-ledelsen bestemt at kantinedriften ved Harald Schjelderups hus skal fortsette inntil videre.

Publisert 3. juni 2016 08:30

Silje Reme kommer fra stillingen som psykolog ved smerteavdelingen på Ullevål sykehus, hvor hun også deltar i et forskningsprosjekt. Nylig begynte hun som førsteamanuensis i Avdeling for helse-, utviklings- og personlighetspsykologi.

Publisert 19. mai 2016 14:32

Mens masterprogrammet i psykologi øker i popularitet, opplever både profesjonsstudiet og bachelorprogrammet en nedgang i antall førstevalgsøkere til studiene.

Publisert 14. apr. 2016 08:00

Du inviteres med dette til PSIs personalkonferanse for 2016, 6.-7. juni. Konferansen er for alle instituttets ansatte, både fast vitenskapelig ansatte, midlertidig vitenskapelig ansatte og administrasjonen.

Publisert 17. feb. 2016 12:36

Få i Norge har gjort kjønn mer relevant som forskningstema enn psykolog Hanne Haavind. 17. februar blir hun tildelt St. Olavs Orden for innsatsen.

Publisert 15. feb. 2016 15:38

Forskningsgruppen Livsløpsendringer i hjerne og kognisjon (LCBC) får høythengende Toppforsk-midler for banebrytende arbeid om hjernens livsløp.

Publisert 12. feb. 2016 14:57

Instituttstyret vedtok tirsdag en prosess for arbeid med en strategi for Psykologisk institutt. Målet er å få vedtatt en strategi innen utgangen av året.

PsyDoc: f.l. Ragnhild Bø (co-Chair), Ann-Mari Glasø de Lange, Andreas Berg-Storsve (Chair), Anne Cecilie Sjøli Bråten and Vidar Ulset.
Publisert 3. feb. 2016 11:12

The 2016 election is settled. Here's the new PsyDoc board.

Hvordan beholder vi lidenskapen når kroppen forfaller? Fotoillustrasjon: Colourbox.com
Publisert 1. feb. 2016 13:18

Professor Bente Træen har mottatt FRIPRO-midler fra Forskningsrådet for et prosjekt om seksuell helse hos eldre.