Tidligere

Tid og sted: 31. okt. 2017 08:00 - 09:00, Nationaltheatret, publikumsfoajeen i 2. etasje (bruk hovedinngangen i 1. etasje)

Hva hadde Kill Bill vært uten blod? Eller Shakespeares Richard den tredje? Blod er livsviktig for oss, men blod er også forbundet med sykdom og død – og ikke minst et yndet virkemiddel i litteratur, film og teater. Hva vet vi om blodet? Hva kan blodet fortelle om oss?

Tid og sted: 6. okt. 2017 - 8. okt. 2017, Oslo

Få med deg medisin- og odontologistudentenes årlige forskningskonferanse.

Tid og sted: 28. sep. 2017 12:40 - 14:30, Oslo Science Park, the temporary dome

Algae can be used to make foods, medicines and energy. What role can researchers, entrepreneurs, policy makers and investors play in bringing ideas to the market?

Tid og sted: 27. sep. 2017 08:00 - 09:00, Nationaltheatret, foajeen

Mengden informasjon som finnes om oss i helsetjenesten, og data som vi selv samler inn med kroppssensorer og smarttelefoner, vokser. Hvordan tar vi vare på verdien i dataene uten at det går på bekostning av personvernet? Vi tar debatten med bakgrunn i høstens oppsetning av 1984 på Nationaltheatret.

Tid og sted: 20. sep. 2017 14:00 - 14:50, Kulturhuset, hovedrommet, Youngs gate 6

Universitetet i Oslo planlegger et nytt forsknings- og undervisningsbygg for livsvitenskap og samarbeider med en rekke aktører for å øke graden av innovasjon. Hva må til for å utvikle hele Gaustadbekkdalen til et levende og attraktivt byområde for forskning, utdanning, innovasjon og næringsutvikling?

Tid og sted: 12. sep. 2017 - 14. sep. 2017, Malmö–Copenhagen
Tid og sted: 6. sep. 2017 10:00 - 13:00, Blindern Campus

Lecture "A new era of medicine with induced pluripotent stem cells – iPS cells" and panel discussion "Implications of Stem Cell Therapy for Patients and Society" with Shinya Yamanaka, 2012 Nobel Laureate in Physiology or Medicine.

Tid og sted: 16. aug. 2017 14:00 - 15:30, Arendal, Clarion Hotel Tyholmen

Hvordan kommer vi fra gode intensjoner til faktisk å få mer innovasjon ut av forskningen og skape nye arbeidsplasser innen helsenæringen? Hvordan vil ulike politiske partier og andre legge til rette for at vi skal nå målene om å bli en livsvitenskapsnasjon?

Tid og sted: 12. mai 2017 20:30 - 21:30, Frokostkjelleren, Gymnastikkbygningen, Karl Johans Gate 47 (NB aldersgrense 18 år), åpent kl. 20–23

Hvordan lager og lagrer hjernen vår minner? Hva er falske minner? Kan falske nyheter få oss til å huske ting som ikke har skjedd? Kan vi stole på vitneforklaringer? Kan andre manipulere minnene våre? Hva er mulig i dag og hva er science fiction? Møt forskere som ved ulike tilnærminger gir oss innsikt i det siste fra forskningsfronten samt mulighetene og utfordringene framover.

ill. UiO Livsvitenskap
Tid og sted: 26. apr. 2017 12:15 - 13:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

At the life science lunches in March and April researchers from five different faculties at UiO will talk about their innovative life science research. Collaboration across disciplines is essential to succeed for many of the projects.

ill. UiO Livsvitenskap
Tid og sted: 29. mars 2017 12:15 - 13:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus