English version of this page

Aktuelle saker

• energygrid2 Fremtidens energiutdanning 19. mars 2018 09:17

Frank Eliassen og Yan Zhang ved Institutt for informatikk ved UiO, har utviklet et emne om hvordan informasjons- og kommunikasjonsteknologi kan bidra til å løse energi og klimautfordringene. Med seg på laget har de et stort team av gjesteforelesere fra industri og forvaltning.

• sakorn.png Tildeling av såkornmidler våren 2018 14. mars 2018 09:39

UiO:Energi har tildelt såkornmidler til ni nye tiltak for å styrke og støtte bærekraftig energirelatert forskning og utdanning.

• Har tilsatt ny direktør for UiO:Energi 13. mars 2018 10:55

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Vebjørn Bakken som direktør for UiOs tverrfaglige satsing til fremme av nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer, UiO:Energi.

• Utlysning av midler til innovasjon 25. jan. 2018 11:39

Universitetet i Oslo (UiO) utlyser for tredje gang innovasjonsmidler til verifisering. For 2018 er det avsatt 9 mill. kroner til tidligfasestøtte til verifisering med snarlig oppstart.

• Luftlommene i kritt kan være et godt sted for CO2-lagring – men ikke i Nordsjøen 19. jan. 2018 08:46

Flere forskere har tidligere foreslått CO 2-lagring både i havet og i geologiske formasjoner – det er det siste Anne Schad Bergsaker har konsentrert seg om. Da trengs porøse og gjennomtrengelige steiner, men også tett stein som fungerer som forsegling.

Kritt peker seg ut som interessant å lagre i fordi det er så porøst. Det finnes også mange steder, ikke minst i Ekofistfeltet et av Norges største og eldste oljefelt.

• klimajournalistikk-660x400 Hvordan blir klimaendringene skildret i mediene? 8. jan. 2018 10:57

I den senere tid har vi sett en endring fra fokus på dramatiske konsekvenser av klimaendringer til større fokus på teknologiske løsninger. Men ruster dette oss til å delta i arbeidet for en klimavennlig framtid?

• samskapingskonferansen_reference Samskapningskonferansen 13. des. 2017 12:21

6. desember gikk årets CIENS-konferanse av stabelen. Samskaping for det grønne skiftet ble arrangert i samarbeid med Oslo kommune. Over 200 deltagere fra forskning, industri og forvaltning kom til Forskningsparken for å diskutere hvordan vi kan bidra til utviklingen av et samfunn som er både økonomisk, sosialt og miljømessig bærekraftig.

• ranasfoss Årets bærekraftige energistudenter 13. des. 2017 12:20

Fredag 9. desember presenterte årets kull på masteremnet Bærekraftige Energisystemer prosjektoppgavene som de har arbeidet med gjennom høstsemesteret.

• vebjorn-og-klaus UiO:Energi i Brasil 13. des. 2017 12:20

UiO:Energi var tilstede på Norwegian - Brazilian Business and Science Week som fant sted i Sau Paulo i November.

• mozeesra4 Kick-off seminar for the MoZEES training network 18. okt. 2017 10:10

After the official opening of MoZEES earlier this year the centers newly recruited PhDs will meet at Lysebu in December to discuss their research projects and common goals.

Mer ...

27 apr.