Aktuelle saker og pressemeldinger

• mollnes Dansk prestisjepris til norsk forsker 8. nov. 2017 16:27

Professor Tom Eirik Mollnes har som første nordmann mottatt den internasjonale KFJ-forskningsprisen av Rigshospitalet i København.

• logo_spark_norway Første utlysning for UiOs nye innovasjonsprogram SPARK Norway 3. nov. 2017 14:30

SPARK Norway er et toårig innovasjonsprogram for å videreutvikle ideer fra helserelatert livsvitenskap, slik at de kommer pasienter og samfunn til gode. Forskere ved UiO og forskergrupper ved OUS eller Ahus med UiO-tilknytning kan søke UiO:Livsvitenskap om å bli tatt opp i programmet.

Arrangementer

• cropped-ls_logo_webbanner_05-2 Lucy Smiths barnerettighetsdag 22. nov. 2017 10:00

Barnerettighetsdagen skal være en møteplass for dem som aktivt jobber med barn og unges rettigheter i hverdagen. Dette gjelder både akademikere, beslutningstagere og praktikere. Deltagerne på barnerettighetsdagen skal få et enda mer bevisst forhold til barnekonvensjonen, slik at de i sitt arbeid kan gjøre en forskjell for barn og unge.

• They say we are all winners 22. nov. 2017 18:00

Sosialantropologisk institutt og Universitetsbiblioteket samarbeider om å vise etnografisk film på biblioteket. Dette er dokumentarer som har allmenn interesse, og filmvisningene er åpne for alle.

• 17_foto_erika_hebbert-web Ung i Aualen – Operahistorien på 60 minutter 22. nov. 2017 19:00

Vi tar deg gjennom 400 år med operahistorie, og det på bare 60 minutter (hvis vi rekker det). Vi har plukket ut alle operagodbitene, sløyfet de kjedelig og langdryge ariene, og laget en helt ny forestilling som skal få DEG til å elske opera. Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts, om du allerede er en operanerd.

• indnor_shutterstock193x129 Norway and India Research Cooperation - A vital and diverse partnership 23. nov. 2017 10:00

India's remarkable growth and development makes the country an important partner, also for research cooperation. What has been the essence of Norway and India's research cooperation so far? And where are we heading in the future?

• tellusdagen_ub43 Tellusdagen 23. nov. 2017 14:00

The Geosciences celebrate 100 years of geography at the University of Oslo with an extraordinary program for the annual seminar.

UiO i sosiale medier

Ekspertlister

Se våre ekspertlister for ulike fagområder.

I rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.

Internavis for Universitetet i Oslo

Forskningsmagasinet til Universitetet i Oslo