Aktuelle saker

Publisert 8. nov. 2017 16:27

Professor Tom Eirik Mollnes har som første nordmann mottatt den internasjonale KFJ-forskningsprisen av Rigshospitalet i København.

Publisert 3. nov. 2017 14:30

SPARK Norway er et toårig innovasjonsprogram for å videreutvikle ideer fra helserelatert livsvitenskap, slik at de kommer pasienter og samfunn til gode. Forskere ved UiO og forskergrupper ved OUS eller Ahus med UiO-tilknytning kan søke UiO:Livsvitenskap om å bli tatt opp i programmet.

Publisert 3. nov. 2017 14:17

Krefforeningen delte ut 33.500.000 kroner i forskningsmidler til seks prosjekter ved Det medisinske fakultet ved UiO fredag 3. november.

Publisert 2. nov. 2017 21:21

Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim og Forskningsrådets administrerende direktør John-Arne Røttingen besøkte Ole-Johan Dahls hus denne uken. IFI sin planlagte forskerlinje stod på møteagendaen.

Publisert 31. okt. 2017 15:13

Universitetsdirektøren har i dag besluttet at klinikkdriften ved Psykologisk institutt gjenopptas fra mandag 6. november. Siden klinikken ble midlertidig stengt 10. oktober er det jobbet iherdig ved Psykologisk institutt for å finne løsninger som gjør at pasientbehandling og studentpraksis kan starte igjen.

Publisert 24. okt. 2017 10:16

Internrevisjonen leverer i dag sin rapport om klinikkdriften ved Psykologisk institutt til Universitetsstyret. Rapporten konkluderer blant annet med at helhetlig styring og kontroll ved virksomheten ikke har vært tilfredsstillende, og at det er betydelige svakheter i internkontrollrutiner og i etterlevelse av lover og regler.

Publisert 17. okt. 2017 14:09

Universitetet i Oslo har i dag mottatt en juridisk vurdering av om klinikkvirksomhet ved Psykologisk institutt har vært i samsvar med gjeldende helselovgivning. Den juridiske vurderingen har avdekket betydelige avvik fra en rekke lover.

Publisert 12. okt. 2017 10:52

- Hele kunnskapsnasjonen Norge har grunn til å glede seg med oss i dag. Livsvitenskapsbygget, som nå skal realiseres, vil få stor nasjonal betydning når det står ferdig i 2023, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo (UiO).

Publisert 10. okt. 2017 14:00
Publisert 19. sep. 2017 13:08

Universitetet i Oslo er først blant landets universiteter og høyskoler til å slutte seg til Eiendomssektorens strakstiltak. – Nå lanserer vi Miljø- og klimastrategi for UiOs eiendomsvirksomhet, og da passer det fint å slutte seg til strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050, sier John Skogen, direktør for Eiendomsavdelingen ved UiO.

Publisert 28. aug. 2017 14:40

Professor Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning ved UiO blir den første Europa-redaktøren i det prestisjetunge tidsskriftet Annals of Internal Medicine. Tidsskriftet regnes som en av «de fem store» innen generelle medisinske tidsskrift. Bretthauer skal styrke Annals satsing på europeisk forskning.

Publisert 18. aug. 2017 13:53

I dag åpnet en ny sesong Lunsj med Kultur ved Universitetet i Oslo.

Publisert 17. aug. 2017 15:18

Professor Ishtar Gözaydin er dette årets mottaker av UiOs menneskerettighetspris – Lisl og Leo Eitingers fond. – Professor Gözaydin er en av Tyrkias mest kjente og respekterte akademikere, opplyser leder for utdelingskomitéen, Inga Bostad.

Publisert 4. aug. 2017 09:00

I dag, 1. august, tiltrer Universitetet i Oslos nye rektorteam. De er valgt for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2021.

Publisert 3. aug. 2017 10:28

Denne uken setter Svein Stølen seg i rektorstolen. Det ser han frem til, men mener studentene er de som har størst grunn til å glede seg. De står nemlig øverst på det nye rektorteamets prioriteringsliste.

Publisert 19. juli 2017 11:01

Det blir vanskeligere å få plass på enda flere studier ved hovedstadsuniversitetet.

Publisert 29. juni 2017 16:21

– Dette er det største rehabiliteringsprosjektet UiO har gjennomført i egen regi noensinne. Vi er stolte over å motta BREEAM EXCELLENT-sertifikatet og å ha ferdigstilt en bygning som er bærekraftig både i rehabiliteringsprosessen og i den videre driften, sier John Skogen, direktør i Eiendomsavdelingen ved UiO.

Publisert 28. juni 2017 12:09

Forskningsrådet skal dele ut en milliard kroner til forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser. UiO er vertsinstitusjon for to av prosjektene som får støtte: ett ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet innen partikkelfysikk og ett ved Kulturhistorisk museum innen digital dokumentering av arkeologiske utgravinger. I tillegg er UiO med som partner på åtte andre prosjekter.

Publisert 23. juni 2017 09:47

I en høytidelig seremoni i Universitetets Aula ble rektorkjedet overlevert fra sittende rektor Ole Petter Ottersen til påtroppende rektor Svein Stølen.

Publisert 22. juni 2017 09:21

UiO:Livsvitenskap planlegger oppstart av innovasjonsprogrammet SPARK som er utviklet ved Stanford University. Målet er å få mer innovasjon ut av grunnforskningen. De to andre europeiske SPARK-programmene besøker Oslo i sommer for å dele sine erfaringer, og en av UiOs stipendiater tester ut programmets sommerskole i Japan.

Publisert 20. juni 2017 16:59

Hanne Graver Møvig er ansatt som ny direktør ved Universitetsbiblioteket.

Publisert 20. juni 2017 16:44

Vinnerne av Forskningsprisen, Læringsmiljøprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen 2017 er klare. - Prisvinnerne belønnes for særskilt innsats og er en inspirasjon for alle fagmiljøer ved Universitetet i Oslo, sier rektor Ole Petter Ottersen.

Bilde av Den norske Studentsangforening, det offisielle mannskoret til Universitetet i Oslo.
Publisert 19. juni 2017 17:52

Den norske Studentersangforening, det offisielle mannskoret til Universitetet i Oslo, stakk i helgen av med flere seiere i prestisjetung korkonkurranse i Østerrike.

Publisert 16. juni 2017 13:22

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt nye styremedlemmer ved Universitetet i Oslo for perioden fra 1. august 2017 til 31. juli 2021.

Publisert 15. juni 2017 10:18