Ny bysykkelordning på UiO:Blindern

Universitetet i Oslo er norsk lanseringssted for en ny bysykkelordning. oBike er basert på at brukerne betaler for bruken fortløpende og er ikke reklamefinansiert. Syklene kan parkeres hvor som helst og finnes ved hjelp av GPS og en app.

Bilde av syklister

Slik bruker du oBike: Last ned oBike appen, lokaliser en sykkel, betal, lås opp sykkelen og lås sykkelen når turen er over. Foto: oBike.

Fredag 24. november klokka 11, blir syklene lansert på Fredrikkeplassen. Syklene vil bli plassert ut i UiOs ordinære sykkelstativer og vil være klare for bruk fredag.

– På UiO er vi opptatt av å legge til rette for gode mobilitetsløsninger for studenter og ansatte, sier miljøsjef i Eiendomsavdelingen Jorulf B. Silde. – Bysykler handler både om å legge til rette for livet som student og samtidig fremme miljø- og klimavennlige løsninger, fortsetter han.

Side om side med eksisterende bysykler

UiOs studenter og ansatte har det siste året kunnet benytte seg av bysyklene til Oslo Bysykkel. Universitetet har stilt egen grunn til rådighet for å opparbeide og plassere ut sykkelstasjoner og har hatt et godt samarbeid for øke bruken av disse.

– Vi deler målsetningene til Oslo kommune når det gjelder miljø- og klimavennlig transport, og har tro på at innovasjon er nødvendig og at nye deleordninger bidrar til å løse ulike behov, forteller Jorulf. – oBikes konsept kompletterer den eksisterende bysykkelordningen, legger han til.

Betal per påbegynte halvtime

– oBikes stasjonsfrie og reklamefrie løsning gjør det lett for universitetet å samarbeide om å gjøre disse syklene tilgjengelig, avslutter miljøsjefen. Du registerer deg i appen, finner en sykkel, betaler fem kroner per påbegynte halvtime og nå i oppstartsfasen slipper du å betale depositumet på 399 kroner.

Les mer om ordningen:

Publisert 24. nov. 2017 10:41 - Sist endret 24. nov. 2017 14:20