Studentersangerne tok storeslem i Østerrike

Den norske Studentersangforening, det offisielle mannskoret til Universitetet i Oslo, stakk i helgen av med flere seiere i prestisjetung korkonkurranse i Østerrike.

Bilde av Den norske Studentsangforening, det offisielle mannskoret til Universitetet i Oslo.

I mannskorklassen ble Den norske Studentersangforening tildelt 25,69 poeng, som også holdt til seier med god margin. Foto: Martin Kløvrud.

Onsdag til lørdag ble den sjette internasjonale korkonkurransen til minne om Anton Bruckner avholdt i komponistens fødeby Linz, i Østerrike. Her deltok en delegasjon på rundt 40 sangere fra Norges eldste kor, Den norske Studentersangforening (DnS), samt korets faste dirigent Marit Tøndel Bodsberg (36).

DnS deltok i klassene for mannskor og sakral sang, hvor foreningen, som representerer Universitetet i Oslo, konkurrerte mot en mengde kor fra land som USA, Tsjekkia, Danmark, Finland og Østerrike.

I den spesielt prestisjetunge klassen for sakral sang, konkurrerte DnS mot både blandede kor, kvinnekor og andre mannskor. At koret stakk av med seieren, attpåtil med en uvanlig stor margin, kom som en stor overraskelse på sangerne. Koret fikk 28,61 poeng av 30 mulige av den profesjonelle dommertrioen, som var den høyeste poengsummen i hele konkurransen, uavhengig av klasse. Andreplassen i sakral gikk til Florida College Chorus (USA), som fikk 24,25 poeng.

- Vi satt igjen med en veldig god følelse etter opptredenen i sakral, men hadde aldri i livet ventet at vi skulle få en så høy poengsum. Det utrolig gøy og fantastisk motiverende for koret i arbeidet vårt fremover, sier DnS’ viseformann Stian Gjefsen.

- Koret sang med hjerte og klarte å formidle historier på en helt spesiell måte, noe som gjorde minuttene på scenen helt magiske. Det var en stor opplevelse, tilføyer dirigent Marit Tøndel Bodsberg.

I mannskorklassen ble DnS tildelt 25,69 poeng, som også holdt til seier med god margin. Også denne seieren betydde mye for sangerne, spesielt fordi repertoaret inkluderte Alfred Paulsens klassiker «Naar fjordene blaaner», som er det nærmeste man kommer en kjenningsmelodi for DnS.

Som en ekstra bonus, ble også den allerede svært meritterte Bodsberg tildelt en spesialpris for beste dirigent i konkurransen.

- Å vinne dirigentprisen er veldig hyggelig, og samtidig en bekreftelse på at det vi jobber med i DnS er noe som gir resultater og blir lagt merke til også internasjonalt, sier Bodsberg.

Om Den norske Studentersangforening:

Den norske Studentersangforening (DnS) ble stiftet i 1845 og er Norges eldste kor, samt Universitetet i Oslos offisielle mannskor. Koret medvirker derfor jevnlig ved Universitetets akademiske festligheter, i tillegg til den ordinære konsert- og turnéaktiviteten.

DnS er blant landets mest aktive og ambisiøse mannskor, men er også en forening som forvalter lange og stolte tradisjoner, blant annet den rike musikalske arven fra nasjonalromantikken. Dette kommer sterkest til uttrykk ved korets årlige 17.mai-konsert på Universitetsplassen i Oslo, som kringkastes direkte av NRK P2.

Om dirigent Marit Tøndel Bodsberg:

Marit Tøndel Bodsberg (36) har sin utøvende bachelorutdannelse fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, hvor hun tok fordypning i komposisjon, sang og fløyte. I 2015 ble hun som eneste student, tatt opp til masterstudiet i dirigering ved Norges musikkhøgskole.

Bodsberg har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler, deriblant Det Norske Solistkor, Vocal Art, Gjøvik Sinfonietta, Oslo Kammerkor, Musikkhøgskolens Kammerkor og Ringsakeroperaen. Hun har også medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale konkurranser med sine kor, samt blitt tildelt dirigentpriser for sine prestasjoner.

Bodsberg er født og oppvokst på Byneset i Trondheim, og bor i dag på Gjøvik.

Publisert 19. juni 2017 17:52 - Sist endret 20. juni 2017 09:10