print logo

Andre arrangementer

Kommende 5 dager

04 nov
Tid og sted: 4. nov. 2014 18:00 - 20:00, Litteraturhuset i Oslo (Wergeland)

Dagens sammenveving av europeisk og nasjonal lovgivning savner historisk sidestykke og har gitt opphav til en ny politisk orden i Europa. Dette har konsekvenser for nasjonale demokratier og grunnlover. Tas utviklingen alvorlig nok?

Flere kommende arrangementer

Biokonferansen
Tid og sted: 7. nov. 2014 09:00 - 17:00, Georg Sverdrups hus

HAVET  - klodens største sammenhengende økosystem! Vi benytter oss av havet som om det er en uendelig skattekiste full av et fantastisk liv og uante muligheter. Hva skjer når vi fyller opp havet med søppel og hva skjer hvis havstrømmene snur?

Illustrasjonsbilde med trafikalt forbudsskilt mot kreft.
Tid og sted: 8. nov. 2014 13:00 - 15:00, Gamle Festsal, Urbygningen på Universitetsplassen

Stadig flere overlever kreft. Men hvordan er livet etter sykdommen? Hvilke utfordringer venter en tidligere kreftpasient? Og har vi råd til å ta i bruk alle nye behandlingstyper, uansett kostander?

Tid og sted: 10. nov. 2014 08:30 - 10:30, Akersgate 59 (R5), auditoriet

Partnerforums frukostmøte 10. november 2014: Omorganiseringar i offentlege og private verksemder kan skape sterke kjensler hjå tilsette og eigarar. Det kan påverke dei tilsette si fellesskapsoppleving, deira engasjement, lojalitet og effektivitet. Både organisasjonsidentitet og -kultur blir påverka av slike endringar.

Tid og sted: 11. nov. 2014 16:00 - 21:00, Vestibylen, Vilhelm Bjerknes’ hus

Tema for årets utfordring er "Innovasjon for eldre". Andel eldre i befolkningen øker og dette fører med seg nye utfordringer og nye muligheter. Innovasjon og nye løsninger må til for at eldre skal få en aktiv og opplevelsesrik alderdom, kombinert med pleie og omsorg. UiOs studenter har tatt utfordringen og har på under 3 måneder kommet opp med mange gode ideer, fra utvikling av nye app’er og familiealbum på nett til nye produkter. Felles for de aller fleste er at de benytter dagens teknologi på nye måter for å skape mer effektive løsninger for fremtidens eldre.  Alle de 13 finalistene vil presentere sine bidrag i finalen.

Tid og sted: 11. nov. 2014 19:00 - 21:00, Georg Sverdrups hus, Auditorium 2

Foredraget vil handle om jødisk historie, om hvordan det er å leve som minoritet i Norge, om vårt forhold til Israel, om egne erfaringer fra opphold blant palestinerne på Vestbredden, og om mangfoldets utfordringer fremover.