Anders Jahres store medisinske priser for 2017: Seremoni med prisutdeling og mottakelse

Årets hovedpris går til Professor Christer Betsholtz, Uppsala Universitet og Karolinska Institutet, Stockholm. Prisen til yngre forskere deles mellom Signe Sørensen Torekov og Simon Bekker-Jensen, begge fra Københavns Universitet.

Anders Jahres medisinske priser belønner fremragende forskning innen basal og klinisk medisin. Prisene deles ut av Universitetet i Oslo og er blant de største innen medisin i Norden.

Årets hovedpris går til professor Christer Betsholtz. Han får prisen for sitt banebrytende bidrag til vår forståelse av hvordan blodårenettverk dannes og fungerer.

Prisen til yngre forskere deles mellom Signe Sørensen Torekov og Simon Bekker-Jensen. Signe Sørensen Torekov får prisen for hennes forskning på metabolisme og diabetes, og Simon Bekker-Jensen for hans oppdagelser av cellulære mekanismer som forbinder DNA-skader og kreft.

Dette markeres med Jahre-forelesning og seremoni med prisutdeling og mottakelse med servering av tapas og drikke. Her kan du samtale med prisvinnerne og møte kollegaer og medstudenter.

Program prisutdeling med mottakelse:

• Utdelingskomiteens formann, professor Harald A. Stenmark, presenterer prisvinnerne
  • Universitetets rektor, Svein Stølen, deler ut prisene
  • Musikalske innsalg v/ Barratt Due Messingkvartett, Trond Sagbakken, Snorre Laugerud, Ole Vetle Johansen, Gabriel Boezi Gjerpe og Sidsel Walstad

• Mottakelse med tapas og drikke

Åpent for alle – velkommen!

Meld deg på seremoni og mottakelse her

Jahre-forelesingene 2017 finner sted 14. september i Forskningsbygget, Radiumhospitalet.
Se program her

Universitetet i Oslo