English version of this page

UiOs årsfest 2017

UiO feiret 206-årsdagen fredag 1. september. På formiddagen var det miniforelesninger og kakefest, lunsj med kultur og Kristine Bonnevie-forelesningen.

Dagen ble avsluttet i Universitetets aula med seremoni med æresdoktorkreering og utdeling av UiOs fire priser og Kongens gullmedaljer i Universitetets aula.

bilder-arsfest2017

UiOs fire priser

Universitetet i Oslo deler årlig ut fire priser. Årets prisvinnere var

Forskningsprisen: Professor Thomas Hylland Eriksen ved Sosialantropologisk institutt.
Utdanningsprisen: MOOC-gruppa for «Introduction to Norwegian» ved prosjektleder Erik Juriks, Institutt for lingvistiske og nordiske studier.
Formidlingsprisen: Professor Bernt Aardal ved Institutt for statsvitenskap.
Innovasjonsprisen: Professor Unni Olsbye ved Kjemisk institutt

Prisvinnerne holdt hvert sitt miniforedrag i Realfagsbiblioteket under årsfesten.

Æresdoktorer i Aulaen

Under den høytidelige seremonien i Aulaen senere på dagen, ble de fire prisvinnerne hedret sammen med UiOs 16 nye æresdoktorer og vinnere av H.M.Kongens gullmedaljer. Rektor Svein Stølen holdt årsfesttalen, Yvonne Sherwood, University of Kent, England holdt tale på vegne av de nye æresdoktorene og leder av Studentparlamentet Jens Lægreid talte på vegne av studentene. Musikkinnslagene var ved Universitetets symfoniorkester og Kvindelige Studenters Sangforening, samt tangomusikk av gruppa El Muro.

Publisert 5. sep. 2017 21:34 - Sist endret 14. nov. 2017 13:38