Konserter i Aulaen

Kommende

Tid og sted: 23. sep. 2017 19:00, Aulaen, Karl Johans gate 47

KAMFIL (Kammerfilharmonien Barratt Due) med Michael Endres som klaversolist fremfører musikk av Brahms, Bernstein og Schumann med Eivind Aadland som dirigent.

Tid og sted: 10. okt. 2017 19:00 - 21:00, Aulaen, Karl Johans gate 47

Arne Nordheims "Nachruf" fra stryke-kvartetten Rendezvous er blitt en klassiker vi gjerne hører om og om igjen. DNKs Beethoven-serie fortsetter med hans symfoni nr. 2. Denne gang under ledelse av den vitale og ikke minst allsidige fiolinisten Lorenza Borrani.

Tid og sted: 14. okt. 2017 15:00, Aulaen, Karl Johans gate 47

Med et fransk tema males et musikalsk bilde av Franrike - fra glansbildet av det franske landlivet i Poulencs Pastoralekonsert og lyden av kirkeklokker i Ravels Klokkedalen, til det vrimlende turistlivet og jazzens plass i musikklivet i Paris på 20-30-talet i Gershwins En amerikaner i Paris og Ravels Klaverkonsert i G-dur.

Tid og sted: 15. okt. 2017 18:00 - 20:00, Aulaen, Karl Johans gate 47

Dette er USOs første konsert med Kjell Seim som kunstnerisk leder. De har valgt et rent skandinavisk program med verk av vår egen David Monrad Johansen, danskenes Carl Nielsen og svenskenes Hugo Alfvén.

Tid og sted: 19. okt. 2017 18:30, Aulaen, Karl Johans gate 47

Unikor inviterer til høstkonsert i Universitets aula. På programmet står blant annet skotske folketoner, fuglesang og en urframføring. Dirigent Tor Tveite.

Tid og sted: 22. okt. 2017 19:00, Aulaen, Karl Johans gate 47

"No stig vår song" er en konsert som bejubler de norske komponistene. Grex Vocalis urfremfører Andrew Smiths nye verk "Til foraaret", til tekst av Henrik Wergelandog fremfører flere norske perler fra sitt repertoar.

Tid og sted: 24. okt. 2017 19:30, Aulaen, Karl Johans gate 47

Urfremføring av verket Spor av Andrew Smith og Sarah Camille Ramin Osmundsen.Verket har tematikk fra menneskerettighetene og er genreoverskridende med jentekor og slampoet. Medvirkende: Det Norske Jentekor og slampoet Sarah Camille. Dirigent: Anne Karin Sundal-Ask.

Tid og sted: 25. okt. 2017 19:00 - 20:15, Aulaen, Karl Johans gate 47

Melodisk og vakker jazzpianotrio: Høsten 2016 ga jazzpianist og komponist Maren Selvaag ut sin debutplate i eget navn, “Close to Shore”. Til Universitetets Aula kommer hun med sin trio bestående av de unge fremadstormende musikerne Simon Olderskog Albertsen og Kristian Jacobsen.

Tid og sted: 27. okt. 2017 19:00, Aulaen, Karl Johans gate 47

Få byer har vært like viktige for barokkmusikken som Venezia - byen som forbandt Østen og Vesten. Gjennom handel ble den et senter for nye musikalske retninger på 1600 og 1700-tallet. I denne konserten fremfører Norsk Barokkorkester musikk av blant andre Monteverdi, Marini, Kapsberger og Vivaldi. Solist: Gottfried von der Goltz. Leder: Kristin von der Goltz

Tid og sted: 29. okt. 2017 20:00, Aulaen, Karl Johans gate 47

For første gang i Oslo, det verdensberømte tidligmusikkensemblet L'ARPEGGIATA og dets leder, luttenisten Christina Pluhar. Ensemblet skaper en berusende blanding av tidligmusikk og jazz og med TEATRO D’AMORE tar de oss inn i et 1600-tallsunivers av klanglig skjønnhet og renhet.