Aulakonsert: Ung i Aulaen, Tsjaikovskij, Villa Lobos, Morricone m.fl.

Universitetet i Oslo viderefører den stolte tradisjonen med konserter med unge musikertalenter i Universitetets aula, vårt praktbygg på Karl Johan. 22. mars er andre konsert i serien. Den første konserten fikk meget god kritikk i Aftenposten.

AQUA D`or saksofonkvartett (Foto: Hofsli/Norsk kulturskoleråd)

Les kritikken fra lanseringskonserten 8. februar 2017 i Aftenposten

Billetter

Billetter kjøpes via TicketCo

NB! Det er 100 fribilletter til UiO-ansatte. Førstemann til mølla!

Rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen ønsker velkommen

Jean Bapetiste Singeleè: Premier quatuor 3 sats
David R. Holsinger: A Hymnsong of Philip Bliss
Kjell Marcussen: Rappsortie

Heitor Villa-Lobos: Prelude 1 og Etude 4

Jules Massenet: "Va, laisse couler mes larmes" fra Werther (Charlotte)
Pjotr Tsjaikovskij: "Ja nye sposobna k grusti tomnoy" fra Eugene Onegin (Olga)
Camille Saint Saëns: "Amour, viens aider ma faiblesse" fra Samson et Dalila (Dalila)

Mike Hall: Laurel three
James Rae: Organ Interlude newsreel

Isaac Albeniz: Asturias

Isaac Albeniz: Malaguena
Moricone: Cinema Paradiso

• AQUA D`or saksofonkvartett
    Annie Lundgreen
    Ayse Øzbal
    Simen Kristoffer Hübschle
    Vegard Rukke
  • Hedvig Haugerud, mezzosopran
  • Eivind Anvik, gitar
  • Ivar Anton Waagaard, klaver

AQVA D`saksofonkvartett bor i Dammen og er elever ved Drammen/Sande kulturskoler og Barratt Dues unge talenter. AQVA D`or har deltatt i mange ulike konkurranser i inn og utlandet. I 2014 1 pris i Internasjonal konkurranse i Stockholm, 2015 2 pris også i Stockholm,  2016 1 pris UMM nasjonal konkurrnse og 2017 1 pris UMM nasjonalekonkurranse.
De har spilt 3 ganger for kongen og Droningen på slottet. De har også spilt konserter i Den Norske Opera & Ballett, Oslo Konserthus og under mange festivaler som Scandinavian Saxophone Festival i Drammen, Sacred Music Festival og Saxophone World Congress i Strasbourg.

Hedvig Haugerud er født i Oslo i 1994. I år fullføres hennes fireårige bachelor ved Norges Musikkhøgskole, med oppfølging fra Folke Bengtsson, Svein Bjørkøy og Randi Stene. Tredje år i studieløpet studerte Hedvig ved Concervatoire National et Superieur i Paris, hos Eléne Golgevit. Hedvig har mottatt Doblougstipendet for å studere master i utlandet, og vil starte sitt treårige studie ved OperaAkademiet i København til høsten, i Susanna Ekens klasse.

Eivind Anvik startet å spille klassisk gitar som 9-åring, og mottok sine første timer hos Petter Richter. Siden den gang har gitar vært en stor interesse og det utviklet seg raskt til en klar førsteprioritet.  Nå går han andre året på musikklinja på Rud videregående skole. Han er også med på Talentutviklingsprogrammet (Tup) ved Norges musikkhøgskole. I vinter fikk han første pris i sin klasse i Ungdommenes Musikkmesterskap.

Følg Universitetets aula på Facebook

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com.

Publisert 14. mars 2017 10:01 - Sist endret 20. mars 2017 14:10