Ung i Aualen – Christian Grøvlen med venner

Rektor Svein Stølen holder tale på sesongåpningen av "Ung i Aulaen" som byr på musikk av Grieg, Beethoven og Dvořák, fremført av unge musikere med enorm erfaring og som har vunnet en rekke priser til tross for sin unge alder. Christian Grøvlen åpner konserten med en av verdens mest kjente verk for klaver, Måneskinnssonaten.

Christian Hundsnes Grøvlen (foto: Camilla Sophie Storvollen)

Ung i Aulaen er en forholdsvis ny konsertserie for unge talenter. Unge musikere i Norge holder et meget høyt nivå, noe publikum har lagt merke på de tidligere konsertene vi har arrangert. Åpningskonserten i februar 2017 fikk hederlig omtale i Aftenposten. Anmeldelsen kan du lese her.

Billetter

Billetter kjøper du via TicketCo

Priser:

• Fullpris: 150,-
  • Operamdelemmer: 100,-
  • Studenter, medlemmer i PublikUng og UiO-ansatte fri entré, men bestill billett via TicketCo for å være sikret plass.

Ludwig van Beethoven (1770–1827)

Klaversonate i ciss-moll ”Quasi una fantasia” op. 27 nr. 2 “Måneskinnsonaten”

• Adagio sostenuto
  • Allegretto
  • Presto agitato

Stryketrio no.5 i c-moll, op. 9 no.3

• Allegro con spirito
  • Adagio con espressione
  • Scherzo – Allegro molto e vivace
  • Finale – Presto

TrioBauge

Edvard Grieg (1843–1907): Holberg Suite, Op. 40

Antonin Dvořák (1841–1904): Klaverkvintett nr. 2 i A-dur, op. 81

• Allegro, ma non tanto
  • Dumka: Andante con moto
  • Scherzo (furiant): molto vivace
  • Finale: Allegro

Mari Birgitte Halvorsen, fiolin
TrioBauge, fiolin, bratsj og cello

Om artistene

Christian Hundsnes Grøvlen er født i 1990 i Bergen. Han startet å spille piano som femåring, og er regnet som en av Norges mest spennende og fremadstormende pianister. Som 15-åring startet han å studere under professor Jiří Hlinka, før han fortsatte studiene ved Norges musikkhøgskole under Håvard Gimse og Lars Anders Tomter. Han debuterte i universitetets Aula i Oslo i 2015, og studerer nå i solist-klassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Jens Elvekjær. I 2016 mottok han Robert Levin-prisen i Oslo og I 2017 ble han tildelt Statens Kunstnerstipend for to år.
Fra Christian var tidlig i tenårene, har han opptrådt som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Han har spilt på noen av Norges største festivaler, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Elverum og Vinterfestspillene, og samarbeidet med musikere som Arve Tellefsen, Leif Ove Andsnes, Marianne Thorsen, Johannes Weisser og Eli KristinHanssveen  ̶  for å nevne noen. Christian er også komponist, og hans første bestillingsverk ble urfremført av Trondheimsolistene i april 2017. Han første innspilling med verker av Bach er ventet i løpet av sommeren 2017.

TrioBauge er en stryketrio bestående av søsknene Sverre, Einar og Ragnhild Kyvik Bauge. Trioen ble formelt etablert høsten 2014, og hadde sin første offentlige opptreden som en del av RisørUNG-programmet under Risør kammermusikkfest sommeren 2015. Siden har de hatt egne konserter på festivaler som Oslo Griegfestival og Smöga Kammermusikkfestival. Våren 2017 gjorde de sin debut på Festspillene i Bergen sammen med pianist Vebjørn Anvik, og høsten 2017 skal de til New York for å spille på konsertserien ”Chamber Music Live” i LeFrak Concert Hall.
Sverre Kyvik Bauge har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Aron Copland School of Music i New York. Han er freelance orkester- og kammermusiker og medlem av Ensemble Allegria.
Einar Kyvik Bauge har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og studerer nå solistdiplom ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han er ansatt i Kringkastingsorkesteret og er for øvrig en ettertraktet kammermusiker. Einar er også medlem av Ensemble Allegria.
Ragnhild Kyvik Bauge er bachelorstudent ved Norges Musikkhøgskole. Hun har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester på De Unges Konsert, og medvirker i 2017/2018 på prosjektet KonstKnekt, som en del av Vinterfestspillene på Røros i samarbeid med Berliner Philharmoniker.

Mari Birgitte Halvorsen (1992) begynte som 2-åring å spille fiolin hos sin mor, Anne-Berit Halvorsen. Som ungdom gikk hun blant annet i den prestisjefylte Konservatorieklassen på Barratt Due musikkinstitutt med Sigyn Fossnes som lærer og inspirator, før hun begynte sine studier på Norges musikkhøgskole med Detlef Hahn, der hun denne våren fullførte sin mastergrad.
Mari har, siden hun startet studiene ved NMH, vært aktiv som frilansmusiker, både som kammermusiker, og er ettertraktet som vikar og leder i mange av Norges største orkestre. I tillegg er hun en allsidig musiker og spiller mye latinamerikansk musikk. Hun spiller jevnlig med Per Arne Glorvigen, Steinar Haugerud og Sverre Indris Joner, og har hatt gleden av å jobbe og spille med den verdensanerkjente bandeonisten Juan Mosalini.�Hun er medlem av den prisvinnende horntrioen Ligetrio, sammen med solohornist i TSO, Eirik Haaland, og pianist Eirik Fosstveit. Første gang hun var solist med orkester var i Bergen i 2010, da hun spilte Tchaikowsky fiolinkonsert med Ung Symfoni. Etter det har hun spilt Prokofiev 1. fiolinkonsert med Oslo symfoniorkester, og Brahms fiolinkonsert med Nordic Harmony. Hun har allerede jobbet seg igjennom mange av de største konsertene, og har et bredt repertoar av både solo- og kammermusikkverk.

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com.

Følg Universitetets aula på Facebook

Publisert 25. juli 2017 09:16 - Sist endret 10. sep. 2017 10:35