Ung i Aualen – Maren Selvaag (jazz)

Melodisk og vakker jazzpianotrio: Høsten 2016 ga jazzpianist og komponist Maren Selvaag ut sin debutplate i eget navn, “Close to Shore”. Til Universitetets Aula kommer hun med sin trio bestående av de unge fremadstormende musikerne Simon Olderskog Albertsen og Kristian Jacobsen.

Maren Selvaag (foto: André Løyning)

Ung i Aulaen er en forholdsvis ny konsertserie for unge talenter. Unge musikere i Norge holder et meget høyt nivå, noe publikum har lagt merke på de tidligere konsertene vi har arrangert. Åpningskonserten i februar 2017 fikk hederlig omtale i Aftenposten. Anmeldelsen kan du lese her.

Maren Selvaag skaper musikk som får deg til å føle at du har fått en ny venn» konstaterte Oslos kuleste platebutikk Big Dipper, og valgte hennes debutalbum til årets plate.

Maren Selvaag er utdannet jazzpianist og komponist, og har fått til mye for sin unge alder. I fjor ga hun ut debutalbumet «Close to Shore» spilt inn i legendariske Avatar studio på Manhattan. Den har høstet gode kritikker fra Japan til Norge, og en samstemt presse var enige om at hun med dette etablerer seg som en artist i toppsjiktet av unge musikere.

Hun har en sterk merittliste: Jazzlinja i Trondheim, master fra Musikkhøgskolen og sponsoravtale med Steinway & Sons og DNB. Likevel beholder hun en anti-flinkhet i musikken sin, eller som Dagens Næringsliv sa det:

"Og denne tosidigheten - spennet mellom det ordentlige og det skoleflinke på den ene siden, og den sitrende spenningen og tidvis løsslupne lekenheten på den andre - er kanskje det som gjør pianospillet hennes så fint. En drømmende og naturlig improvisering.. Hun imponerer med både modenhet i fraseringene og spenst i frasparkene"
Per A. Rosens Jr., Dagens Næringsliv

Billetter

Billetter kjøper du via TicketCo

Priser:

• Fullpris: 150,-
  • Operamdelemmer: 100,-
  • Studenter, medlemmer i PublikUng og UiO-ansatte fri entré

Ikke klart

Maren Selvaag, klaver
Kristian Jacobsen, kontrabass
Olderskog Albertsen, trommer

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com.

Følg Universitetets aula på Facebook

Publisert 25. juli 2017 10:08 - Sist endret 10. sep. 2017 20:13