Ung i Aualen – Pocket Sinfonia

Pocket Sinfonia skaper nye interpretasjoner av kjente og kjære orkesterverk med en frisk spontanitet og intimitet som hører best hjemme i en kammerbesetning. Kveldens konsert byr på musikk av Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms og Edvard Grieg. Pocket Sinfonia spiller ofte på historiske instrumenter.

Pocket Sinfonia (foto: Jaime Gil)

Ung i Aulaen er en forholdsvis ny konsertserie for unge talenter. Unge musikere i Norge holder et meget høyt nivå, noe publikum har lagt merke på de tidligere konsertene vi har arrangert. Åpningskonserten i februar 2017 fikk hederlig omtale i Aftenposten. Anmeldelsen kan du lese her.

Billetter

Billetter kjøper du via TicketCo

Priser:

• Fullpris: 150,-
  • Operamdelemmer: 100,-
  • Studenter, medlemmer i PublikUng og UiO-ansatte fri entré

Mozart/Hummel: Figaro Overtyre

Mozart/Hummel: Klaverkonsert nr 24

Johannes Brahms: Fiolin sonate nr 3 Op 108

Edvard Grieg: Holberg Suite op 40 (arrangert av Emil Duncumb og Eleanor Corr)

• Rosie Bowker, fløyte
  • Eleanor Corr, fiolin
  • George Ross, cello
  • Emil Duncumb, hammerklaver

Om artistene

Pocket Sinfonia består av musikerne som har opptrådt i lokaler som Wigmore Hall, King's Place, Colston Hall, Oslo Konserthus og Presidentens symfoniske hall i Ankara. Flere av konsertene har blant annet blitt sendt på BBC Radio 3 og NRK klassisk.

Etter inspirasjon fra transkripsjonene til J. N. Hummel av verk skrevet av Mozart, Beethoven og Weber, har Pocket Sinfonia bestilt og skrevet sine egne arrangementer av orkesterverk av Grieg, Prokofiev, Mendelssohn og Tchaikovsky som spilles ved siden av eksisterende transkripsjoner og tradisjonelle kammerverk. Gruppen spiller både på moderne og historiske instrumenter og har ofte med seg en kopi av et 1827 Graf flygel laget av Christopher Barlow.

Prosjekter for 2018 inkluderer CD innspilling av et Hummel/Mozart program og turnéer og konserter med programmene "I gammel stil" og "Fra scenen".

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com.

Følg Universitetets aula på Facebook

Publisert 25. juli 2017 09:59 - Sist endret 28. juli 2017 00:50