Aulakonsert: Bach – far og sønn: Hamburg 1786

Det Norske Solistkor og Barokkanerne rekonstruerer en konsert programmert av C.P.E. Bach, hvor hans Magnificat møter J. S. Bachs Credo fra h-mollmessen.  Dirigent: Grete Pedersen.

Illustrasjon

Hvordan var det å vokse opp som sønn av Johann Sebastian Bach?

Carl Philipp Emanuel Bach, en av Johann Sebastians fire sønner, var kjent for sin fremtidsrettede og uortodokse stil som på flere måter brøt med sin fars og barokkens musikalske idealer.

Likevel, da Carl Philipp skulle sette sammen et program for en veldedighetskonsert i Hamburg i 1786, presentere han sin fars musikk ved siden av sin egen. Johann Sebastians ‘Credo’ fra den velkjente h-mollmessen, møtte Carl Philipps ‘Magnificat’. En stolt formidler og i opposisjon med sin fars musikalske idealer.

Opplev når det Det Norske Solistkor, dirigent Grete Pedersen og Barokkanerne – NBE, bringer til live konserten fra 1786 i Universitetets aula 20. april.

Billetter

Billetter: 150,- til 400,-

Billetter kjøpes via TicketCo

Samarbeidspartner