KORK i Aulaen - David Cooper

Hornisten David Cooper er i byen! De som kjenner sin besøkelsestid vil få høre Cooper i Richard Strauss første hornkonsert. Miguel Harth-Bedoya, dirigerer

David Cooper (foto: cubidesartists.com)

Hornisten David Cooper er i byen! I likhet med KORKs sjefdirigent, fikk han sin utdannelse fra Curtis Institute, og vi vil tro at det er et foreløpig høydepunkt i karrieren å blir solohornist i et av verdens aller beste orkestre, selveste Berlin-filharmonien.

De som kjenner sin besøkelsestid vil få Cooper i Richard Strauss første hornkonsert, et genuint ungdomsverk, skrevet mens han var i tenårene (den andre skrevet 60 år senere). Inspirert blant annet av sin dyktige hornspillende far, skrev han flere verk for dette instrumentet i ung alder. Hornkonserten varsler om store ting som skal komme, og lar oss få nyte en god porsjon hornvirtuoseri på veien.

Virtuost for hele orkesteret blir det i Ginasteras Variaciones concertantes fra 1953. Argentinas kanskje største komponist lot impulser fra europeisk kunstmusikk smelte sammen med argentinsk folkemusikk. Her lar han sine egne temaer og melodier skape en genuin ”argentinsk” atmosfære, og med hver variasjon inspirert av klangen fra orkesterets enkeltinstrumenter. Her er alle solister! Og Mozart avslutter det hele med guddommelig inspirasjon, da han i 1788 skrev sine siste tre, store symfonier på seks uker.

Billetter

Billetter kjøpes via TicketCo

NB! UiO-ansatte med gjest betaler kun kr 150,- pr. pers.

Alberto Ginastera: Variaciones concertantes

Richard Strauss: Konsert for horn og orkester nr. 1

Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr. 39

Miguel Harth-Bedoya, dirigent