Lunsj med Kultur: Fabelkonsert (folkemusikk)

På denne konserten får publikum oppleve et knippe folkeviser fra vår musikalske kulturarv med fortellinger og handlinger som er både symbolske og episke.

Eli Storbekken (foto: Karin Elise Fajersson)

Visene består av middelalderballader, skillingsviser, skjemteviser, kjærlighetsviser og ridderviser. Tekstene handler om menneskelige forhold, om styrke, svakhet, kjærlighet, sjalusi, omskaping og forkledning.

Hovedvekten av melodiutvalget er fra Hedemark og Østfold med varianter fra Telemark, Gudbrandsdalen og Sverige. Flere av visene finnes i andre nordiske land.

Melodiene og tekstene har vandret med menneskene fra land til land gjennom århundrer. De ble utformet ulikt på de lokale stedene der de slo rot, og gjennom generasjoner ble historiene sunget til trøst og glede.

Fri entré og åpent for alle

Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Presenteres på konserten

Eli Storbekken, sang/seljefløyte
Olav Torget, gitar/konting
Sigurd Hole, kontrabass

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com.

Følg Kulturkonsulenten på Facebook

Emneord: Konsert, Lunsj med Kultur, Kultur, Universitetet i Oslo