Lunsj med Kultur: Gustav Rørmark, fiolin (klassisk)

Gustav Rørmark er en meget lovende, ung fiolinist. Han vant sin kategori under Ungdommens Musikkmesterskap 2017. En av premiene er å få spille på en Lunsj med kultur konsert. Vi gleder oss til å høre ham.

Gustav Rørmark  (foto: Ragnar Våga Pedersen)

Fri entré og åpent for alle

Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Presenteres på konserten

• Gustav rørmark, fiolin
  • Natallia Papova, klaver

Om artisten

Gustav Rørmark er født 22. mai 2001 og bor i Oslo. Han har spilt fiolin siden han var 6 år, og de første årene spilte han i Marienlyst og Ullevål Skoleorkester.

Fra 2011 – 2014 spilte han i Barneorkesteret og Juniorensemblet ved Barratt dues musikkinstitutt. I 2014 ble han tatt opp på fiolin ved Talentutviklings¬programmet «Unge Musikere» på Norges musikkhøgskole med Kolbjørn Holthe som fiolinlærer. På NMH var Gustav konsertmester i kammer- og symfoniorkesteret og spiller i TUP-kvartetten med Bjarne Magnus Jensen som leder. Våren 2017 var han også solist med kammerorkesteret.

Gustav begynte på Majorstuen skole – Musikk på Majorstuen – høsten 2014. Der har han hatt Eileen Siegel som fiolinlærer og Kari Ravnan som kammermusikklærer i to ulike kvartetter. Han overtok som bratsjist i Alegrar strykekvartett vinteren 2015. Alegrar strykekvartett består av musikere i alderen 15 – 18 år. De har en lang merittliste, en omfattende konsertvirksomhet og har vunnet flere priser. Alegrar er tatt ut til det prestisjefylte Crescendos mentorprogram for unge kammergrupper 2019.

I 2016 fikk Gustav anledning til å delta en uke, inkludert konserter, i Oslofilharmonien under ledelse av Vasily Petrenko. Under samme dirigent spilte han da han var tatt ut til prosjektet Ung Filharmoni i 2016. Denne sesongen er Gustav gruppeleder på bratsj i Ung Filharmoni. Julen 2016 opptrådte han sammen med Per Arne Glorvigen og Sinfonietta Innlandet med Piazzollas Grand Tango for bratsj, bandoneon og kammerorkester. Våren 2017 deltok han i et prosjekt med Det Norske Kammerorkester.

Tre ganger har Gustav representert Norge på den regionale finalen (Nordøst- Europa) i Jugend Musiziert-konkurransen, og i 2014 og 2015 kom han videre til den internasjonale finalen i hhv. Nürnberg og Hamburg. Han vant sin klasse i Sparre Olsen-konkurransen i 2016 og i Ungdommens musikkmesterskap 2016/17. Gustav er mottaker av Nordre Akers kulturpris i 2016 og vinner av Nordstrand Musikkonkurranse 2017.

Fra høsten 2017 er Gustav tatt opp ved Edvard Munch vgs./Unge Talenter – Barratt Dues musikkinstitutt.

Han spilte også på den første "Ung i Aulaen" konserten i UiOs regi i februar 2017. Anmeldelsen av konserten kan man lese i Aftenposten.

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com.

Følg Kulturkonsulenten på Facebook

Emneord: Konsert, Lunsj med Kultur, Kultur, Universitetet i Oslo