Lunsj med Kultur: Beethoven & Shostakovich

Dette er en konsert i samarbeid med Oslo Quartet Series. De spesialiserer seg bl.a. på å løfte frem kvartetter med unge utøvere. Kvartett Globalis er en strykekvartett som består av elever fra talentprogrammet Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt og i dag får vi høre dem spille Beethoven og Shostakovich.

Kvartett Globalis (foto: Privat)

Fri entré og åpent for alle

Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Ludvig van Beethoven:  Strykekvartett no 4 op 18 – sats 1 og 2
Dimitri Shostakovich: Strykekvartett no 8 op 110 – sats 1,2 og 3

Globalis Kvartett

• Daniel Goldin, fiolin
  • Haakon Huynh, fiolin
  • Elinor David-Larsen, bratsj
  • Tiril Bjørnør Rosland, cello

Om kvartetten

Kvartett Globalis er en strykekvartett som består av elever fra talentprogrammet Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt, først undervist av Anne-Britt Årdal og senere Kari Ravnan, begge cellister i Oslofilharmonien. Kvartetten ble formet i 2015 og har siden da deltatt i mesterklasser med internasjonalt annerkjente kammermusikere som Ilya Gringolt, Sara Billoch Carducci Quartet.

Februar 2017 var Globalis en del av Barratt Dues utvekslingsprogram med Chetham School of Music i Manchester der de fremførte kvartetter av Shostakovich på skolens konsertserie samt fikk muligheten til å delta på åpen mesterklasse i Wigmore Hall i London.

Den 27. februar 2018 skal kvartetten gjøre et innslag under en konsert i regi Oslo Quartet Series med Engegårdkvartetten i Gamle Logen.

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com.

Følg Kulturkonsulenten på Facebook

Emneord: Konsert, Lunsj med Kultur, Kultur, Universitetet i Oslo