Lunsj med Kultur: WALDEMAR 4 (akustisk jazz)

Trygve Waldemar Fiske satte sammen denne kruttsterke kvartetten til sitt bestillingsverk til Moldejazz 2014. Med ingen ringere enn Håvard Wiik, André Roligheten og Erik Nylander på laget, har Fiske samlet musikere som har satt et betydelig preg på den norske og internasjonale jazzscenen de siste åra.

Illustrasjonsbilde

Waldemar 4 høstet strålende kritikker for sin debutplate utgitt på Giganfon høsten 2015. De har befestet seg som et solid liveband med strålende solister og kreativt samspill over sterke melodier. Anmelderne har trukket frem Keith Jarrett, Charlie Haden, Charles Mingus og Ornette Coleman for å beskrive musikken og skriver blant annet at dette bandet treffer jazzens sentralnervesystem. Etter en knallsterk debutkonsert for et utsolgt Storyville under Moldejazz 2014, har de turnert Norge og Sverige. I Waldemar 4 får du høre ensemblespill av ypperste kvalitet. Dette er musikere som ikke er redde for å ta musikken nye veier og har spontaniteten i høysetet.

Fri entré og åpent for alle

Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Presenteres på konserten

• Håvard Wiik, klaver
  • André Roligheten, saksofon
  • Trygve Waldemar Fiske, kontrabass
  • Erik Nylander, trommer

Om artistene

Håvard Wiik, Frei, f. 1975 har forbløffet norsk og internasjonal presse siden han som 19 åring reiste land og strand som pianist i bandet Element. Han har i ettertid befestet et sterkt grep om den moderne improvisasjonsscenen gjennom en rekke internasjonalt anerkjente prosjekter som Atomic, Motif, Die Anreicherung og i duoen Kornstad/Wiik. Han har mottatt flere spellemannpriser med Atomic, vant i 2006 ”Vitalprisen” på Kongsberg jazzfestival og fikk den prestisjetunge rollen som ”Artist in recidence” ved Moldejazz i 2004 og ved Soddjazz i 2005.

André Roligheten, Skien f. 1985 er en ung saksofonist som har satt sitt preg på den norske jazzscenen siden han entret jazzlinja i Trondheim, 2005. I 2008 fikk han Young Nordic Jazz Comets’ solistpris og har med duoen Albatrosh spilt inn tre knallsterke skiver. I 2012 mottok de Sparebank 1 sitt Jazzstipendiat med påfølgende urfremføring under Moldejazz  med Trondheim Jazzorkester i 2013. Han er også kjent for sitt gode samarbeid med Eirik Hegdal i Team Hegdal og turnerer Europa med Friends and Nighbours.

Erik Nylander, Norberg (SE), f. 1981 er en særdeles kreativ og original trommeslager kjent for sitt samarbeid med Ola Kvernberg i hans trio og i Liarbird som mottok spellemannsprisen for beste jazzplate i 2012. Erik spiller på en lang rekke anerkjente innspillinger med Kobert, Tore Brunborg trio, The Espen Reinertsen Organic Jukebox, Bjørn Alterhaug kvintett, Trondheim Jazzorkester og sitt eget Erik Nylanders’ Orkester.

Trygve Waldemar Fiske, Frei, f.1987, entret jazzlinja i Trondheim i 2006. Han har siden gjort seg bemerket i Hanna Paulsberg Concept som vant Young Nordic Jazz Comets og mottok Trondheim jazzfestivals’ Jazzfest.ung prisen i 2011. Debutplata "Waltz for Lilli" høstet strålende kritikker. Han er videre kjent for sitt samarbeid med John Pål Inderberg og Vigleik Storaas i Heidi Skjerves’ Jazz frå Skogom. I 2013 mottok han Moldejazzs’ ”Shellstipend” og har i den anledning startet sitt nye prosjekt, Waldemar 4. Bandets debutplate fikk strålende kritikker i en samlet norsk presse. Fiske er ellers aktuell med artister som Ine Hoem, John Pål Inderberg med Håkon Johansen & Trygve Fiske og en rekke andre prosjekter.

Audun Vinger i Dagens Næringsliv 02.10.15:
“ virkelig strålende offensiv og melodiøs akustisk jazzmusikk,  med fremragende musikere… som finner en merkbar, oppvakt ro sammen.”

Bjarne Støltoft i Jazznytt desember 2015:
"Waldemar 4s debutplate - og konserter - er blant årets reneste og mest renferdige jazzbegivenheter. Stor takk! "

Roald Helgeheim i Dagsavisen 03.10.15:
"...eit musikalsk lukketreff."
“...ein debutplate av klasse.”
“…eit forrykande, intest og mangeslunge album.”

Tor Hammerø skriver:
"Det er stort dynamisk spenn i Waldemar 4s musikk. Det er også en solid bekreftelse på at i Trygve Waldemar Fiske har kongeriket fått nok en bassist og potensiell bandleder av meget solid kaliber.”

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com.

Følg Kulturkonsulenten på Facebook

Emneord: Konsert, Lunsj med Kultur, Kultur, Universitetet i Oslo