Lunsj med Kultur: Lady Moscow

Sirkusrock og folk’n’roll – med en dæsj av country. Det plateaktuelle bandet er tilbake på Lunsj med kultur. Kort sagt er dette spinnvill, energisk, innovativ akustisk folkrock. Det er musikk du blir revet med av.

Lady Moscow (foto: Torgrim Halvari)

Fri entré og åpent for alle

Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Presenteres på konserten

Bjørn Galdal - vocal og gitar
Line Grenheim - fiolin
Oddbjørn Austevik - banjo og kor
Ragnhild Sarsten - kontrabass og kor
Roger Antonsen - accordion og tangenter

Om bandet

Sist folkrock-ensemblet Lady Moscow besøkte Lunsj med kultur ble foajeen i Georg Sverdrups hus forvandlet til en dampende het rockeklubb full av dansende studenter, ansatte og tilskuere. Nå er bandet klare til et nytt besøk på UiO  - med et rykende ferskt album i kofferten!

Lady Moscow feiret i 2017 sitt 10 års jubileum som band, med turneer og konserter fra Cuba i sør til Vadsø i nord; en heidundranes jubileumskonsert på Rockefeller, og utgivelse av sitt fjerde album, Sunday songs. Etter en lang høst full av turneer rundt om i det langstrakte land er Lady Moscow endelig klare til et gjensyn med UiOs hyggeligste kulturtradisjon, Lunsj med kultur. Dette blir en formiddag du ikke bør gå glipp av!

Lady Moscow har i tysk presse blitt beskrevet som den brutale storebroren til Katzenjammer, og den norske fetteren til de engelske indiefolk-heltene i Mumford & Sons. Andre har beskrevet gjengen som "uekte barn av Tom Waits sin introverte eleganse sammenblandet med Gogol Bordellos nesten selvutslettende humør og galskap." Inspirert av både østeuropeisk så vel som norsk folkemusikk, samt blues, pop, bluegrass, rock og americana er Lady Moscows gale kitsch-univers av "tomwaitsk whiskybalkanjazzrock" kanskje best beskrevet som folk'n'roll. Lady Moscow har turnert verden rundt med sin særegne folk-rock. I november 2017 slapp bandet sitt fjerde album, Sunday songs, produsert av Ashley Stubbert (Pearl Jam, Morten Abel, Helldorado).

Anmeldere om Lady Moscow:
"Lady Moscow besitter gode ideer, originale melodier og et forrykende velfungerende orkester som leverer annerledes og pulserende rockelåter med dristige undertoner fra kabaret og sirkusmanesjen." (Marie E. Andresen, Telemarksavisa)

"Kort sagt er dette spinnvill, energisk, innovativ akustisk folkrock. Musikken veksler mellom frapperende fengende rytmikk, sære innfall, melankoli og sanger som utstråler den gode følelsen. De byr opp til en herlig sjangerdans som aldri blir kjedelig, men beholder sin friskhet så lenge det måtte trenges." (Svein Andersen, Aftenposten)

Les mer om bandet på Lady Moscows hjemmeside

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com

Følg Kulturkonsulenten på Facebook

Emneord: Konsert, Universitetet i Oslo, Kultur, Lunsj med Kultur