Lunsj med Kultur: Sogesong

To av landets fremste folkemusikere, Øyonn Groven Myhren og Anne Hytta, går sammen om duoen Sogesong og presenterer eventyrlig middelaldermystikk.

Øyonn og Anne (foto: Ingvil Skeie Ljones)

Fri entré og åpent for alle

Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Presenteres på konserten

Om artistene

Øyonn Groven Myhrens unike kvedarstemme og rekonstruksjoner av middelalderske strengeinstrumenter er utgangspunktet for Sogesong. Med Øyonns og Annes dypt personlige uttrykk fundert i Telemarks gamle folkemusikktradisjoner låter Sogesong ulikt det aller meste, melismatisk suggererende, syngende og alltid svingende. Sogesong er et møte mellom det urgamle og noe genuint nytt, forma ut og framført av to folkemusikere av i dag. Kanskje er det likevel klangen av noe som også kunne vært sunget og spilt for lenge, lenge siden.

Øyonn Groven Myhren, sang og lyre
Anne Hytta, fele

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com