2. verdenskrig og norsk idrett

Idretten var en viktig del av norsk sivil motstand under 2. verdenskrig. Med bakgrunn i den nylig utkomne boka Skjebnekamp. Norsk idrett under okkupasjonen 1940-1945 vil Matti Goksøyr og Finn Olstad snakke om den spesielle stillingen norsk idrett inntok under okkupasjonen, både i nasjonalt og internasjonalt perspektiv.

Plakat fra OL i Garmisch-Partenkirchen i 1940
Plakat fra OL i Garmisch-Partenkirchen i 1940 (Foto: HL-senteret)

Foredragsholderne vil særlig ta for seg Idrettsfrontens betydning, "nazi-idretten", "jøssingidretten" og idrettsoppgjøret etter krigen.

Foredraget inngår i foredragserien Krig, okkupasjon og historisk arv, som er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo og HL-senteret.

Om foredragsholderne:

Finn Olstad, f. 1950 er historiker og forfatter samt professor II ved Norges idrettshøgskole. Har publisert bøker og artikler om arbeiderbevegelsens historie, idrettshistorie og lokalhistorie, foruten generell norsk historie.

Matti Goksøyr, f.1952 er professor i historie ved Norges idrettshøgskole. Har publisert bøker og artikler om norsk og internasjonal idrettshistorie.

Følg arrangementet direkte fra HL-senterets nettsider

HL-senteret
Publisert 8. feb. 2018 11:11 - Sist endret 8. feb. 2018 11:11