UiO klatrer på universitetsrangering

UiO rykker opp 3 plasser på universitetsrangeringen Times Higher Education og plasseres som det 132. beste universitetet i verden mot en plassering på 135. plass i 2015. Forbedrede resultater på rangeringens siteringsindikator er hovedgrunnen til at UiO klatrer oppover.

Med dette resultatet beholder UiO sin plassering blant verdens én prosent beste universiteter, noe som også ble bekreftet i Shanghai-rangeringen fra august der UiO ble plassert på en 67. plass i verden.

– Som vi alltid minner om er det store metodiske svakheter ved disse rangeringene, men vi vet at mange ser til disse listene når de velger studiested og samarbeidspartnere. At rangeringene fanger opp den positive utvikling ved UiO er selvsagt gledelig, men burde kunne tas som en selvfølge, sier Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo.

På Times Higher Educations rangering plasserer UiO på 1. plass i Norge, 7. plass i norden, 58. plass i Europa og altså som nummer 132 i Verden.

Høstjakta og rangeringene

Hver høst kommer rangeringene som tar sikte på å lage en liste over verdens beste universiteter.

– Like sikkert som høstjakta er de årlige universitetsrangeringene som tikker inn i begynnelsen av semesteret. QS-rangeringen kom tidligere i høst, og der rykket UiO opp 22 plasser, mens vi falt ni plasser på Shanghai-rangeringen. Tidligere i år kom vi som eneste norske universitet inn på Thomson Reuters’ liste over Europas mest innovative universiteter, og nå rykker vi tre plasser opp på Times Higher-rangeringen. Det svinger på disse rangeringene, men over tid fanger rangeringene opp vår positive utvikling og resultatet av det daglige kvalitetsarbeidet ved vår institusjon, sier Ottersen.

Publisert 22. sep. 2016 10:00 - Sist endret 22. sep. 2016 10:05