English version of this page

Nita Kapoor ny direktør ved Den internasjonale sommerskole

Nita Kapoor er ansatt som ny direktør ved Den internasjonale sommerskole ved Universitetet i Oslo. Kapoor kommer fra stillingen som direktør for Fredskorpset.

Nita Kapoor

Assisterende universitetsdirektør Tove Kristin Karlsen er svært tilfreds med ansettelsen:

– Den internasjonale sommerskole er et viktig utstillingsvindu for Universitetet i Oslo, og det er et stort ansvar å være vertskap for rundt 600 studenter fra ca 100 land hver sommer. Nita Kapoor har bred ledererfaring fra internasjonalt rettede virksomheter, og vi er svært glade for å få en så kompetent og erfaren direktør for sommerskolen.

Nita Kapoor har vært direktør i Fredskorpset siden 2009. Før det har hun blant annet vært kultursjef i NRK, kommunikasjonsdirektør i Norges statsbaner, prosjektleder i Norsk folkehjelp og politisk rådgiver for kulturminister Turid Birkeland i regjeringen Jagland 1996-97.

Hun har sin utdanning fra Universitetet i Oslo og BI, og gleder seg til å vende tilbake til UiO:

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten fra Universitet i Oslo, og jeg gleder meg stort til å vende tilbake til mitt alma mater. Den internasjonale sommerskole er et fantastisk tilbud, som hver sommer inviterer hele verden til Blindern. Det skal bli en sann glede å bli med på laget som har gjort sommerskolen så internasjonalt attraktiv.

Om Den internasjonale sommerskole

Den internasjonale sommerskole (ISS) har i en periode på seks uker hver sommer et bredt kurstilbud innen humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag for omtrent 600 studenter fra nærmere 100 land. I tillegg til den faglige virksomheten tilbys et omfattende kultur- og ekskursjonsprogram. I vinterhalvåret har ISS et stort tilbud av norskundervisning.

ISS har en fast stab på 15 medarbeidere pluss to fast ansatte ved sitt USA-kontor. I høysesongen hver sommer utvides staben til ca. 25 ansatte i administrasjonen og ca. 100 kursledere/forelesere.

Nita Kapoor tiltrer stillingen som direktør 15. september 2017. Sonia Mykletun fungerer som direktør gjennom sommeren.

Nita Kapoor: 90 20 80 70

Pressekontakt UiO: 930 77 006