Økte poengkrav til studier ved Universitetet i Oslo

Det blir vanskeligere å få plass på enda flere studier ved hovedstadsuniversitetet.

Fra den årlige velkomstseremonien for nye studenter på Universitetplassen i Oslo. Foto: © UiO/Terje Heiestad

Som tidligere år, må søkere ha høye poengsummer for å få plass på studier som medisin, rettsvitenskap og psykologi. I år er det i tillegg blitt vesentlig vanskeligere å komme inn på informatikk, lektorprogrammet og flere av de samfunnsvitenskapelige utdanningene. Rektor er glad for at mange ønsker seg til UiO.

Rektor Ole Petter Ottersen. Foto: © UiO/Terje Heiestad

– Det er godt å se at søkerne orienterer seg mot nye fagfelt for vi trenger gode studenter i alle fag. Gjennom våre utdanninger skal studentene bli de fremste fagfolkene i morgendagens arbeidsliv og forskning, sier rektor Ole Petter Ottersen.

For eksempel øker poenggrensen til Internasjonale studier fra 55,6 i 2016 til 56,4 i ordinær kvote i år. Også Lektorprogrammet blir stadig mer attraktivt og i år må søkere til studieretningen kultur og samfunnsfag ha 53,4 poeng i ordinær kvote mot 51,3 i 2016.

Norges mest attraktive studium

For å få plass på det nye studieprogrammet Informatikk: digital økonomi og ledelse (DigØk), må du ha hele 62,1 poeng i ordinær kvote. I år er DigØk det mest attraktive studiet i Norge. Til resten av UiOs informatikkutdanninger, må du ha godt over 50 poeng i ordinær kvote for å få tilbud om plass.

– UiO har virkelig befestet sin posisjon som det mest attraktive breddeuniversitetet i Norge de seneste årene. Vi har gode utdanninger som gir gode jobbmuligheter. I tillegg er vi flinke til å synliggjøre hva vi står for innen utdanning og forskning, sier Ottersen.

I år hadde UiO søkerrekord med 18 450 førstevalgssøkere og 4% økning fra i fjor. 11 198 får tilbud om studieplass og studiestart er mandag 14. august.

Topp 10 studieprogrammer, poenggrenser 2017 for UiO

Førstegangskvote

Ordinær kvote

Medisin, start høst

60,2

68,5

Medisin, start vår

58,8

67,5

Psykologi profesjon, start høst

56,6

66,1

Odontologi

56,8

65,3

Psykologi profesjon, start vår

54,8

64,3

Informatikk: digital økonomi og ledelse

51,9

62,1

Rettsvitenskap, start høst

54,2

61,3

Rettsvitenskap, start vår

51,9

59,6

Nordisk, særlig norsk språk og litteratur, årsenhet

alle

59,2

Master i klinisk ernæring, start høst

52,2

59,0

Fakta om UiO

• 28 000 studenter
  • 8 fakulteter med campus på Blindern, i Oslo sentrum, på Gaustad og Tøyen.
  • Årlig budsjett 7.5 mrd. kroner
  • Over 50 % av de norske tildelingene fra det Europeiske forskningsrådet (ERC), over 40 % av Norges sentre for fremragende forskning.

For informasjon om søkertall, se www.samordnaopptak.no

Publisert 19. juli 2017 11:01 - Sist endret 19. juli 2017 11:01