UiO i samspill: Trinn for trinn

Kjære gode kolleger

Mange av dere er nettopp tilbake fra ferie. Vi håper dere er klare for dyst!

Vi i UiOs nye rektorat har akkurat lagt bak oss de første, spesielle dagene. Dette er dager vi kommer til å huske resten av livet. Nå starter hverdagen for alvor. Vårt motto UiO i samspill skal være styrende, både i samarbeidet med dere, våre kolleger, og med samfunnet for øvrig.

Så hvordan setter vi nå kursen fremover sammen? Vi mener det er viktig å styre etter de lange linjene. UiO er et sterkt europeisk forskningsuniversitet. Her er det mye å glede seg over, og det er mye å ta tak i. Vi kan selvsagt alltid bli bedre. Og da må vi jobbe sammen mot felles mål.

Strategi 2020 slår fast at UiO skal søke stjernene. Stjernehimmelen skal vi nå et trinn ad gangen– slik SAB-rapporten råder oss til. Sammen med utviklingsavtalen mellom UiO og Kunnskapsdepartementet er disse våre førende strategier.

Med andre ord; vi starter ikke fra «scratch». Universitetet i Oslo er tydelig og positivt preget av Ole Petter Ottersen og hans rektorat. UiO er synlig til stede i samfunnet. Her hos oss er akademias sentrale verdier håndhevet klart og uten kompromiss. Den internasjonale profilen er styrket. Samtidig skal vi ikke bli selvtilfredse. Rapporten fra SAB-komiteen er tydelig: Vi må gjerne sikte mot stjernene, men det krever et betydelig arbeid å nå dem.

Så – hvor starter vi? De neste månedene skal vi jobbe frem mot styremøtet 6. februar 2018. Gjennom styreseminarer, dekanmøter og innspill fra dere skal vi komme frem til gode tiltak for UiO. I februarmøtet skal vi legge fram de første vedtaksforslagene som sikrer god implementering og gjennomføring.

Vårt arbeid tar utgangspunkt i de fem temaene fra valgplattformen og utdanningsmanifestet:

Faksimile fra Utdanningspolitisk manifest.
  • Studentene er framtiden i all kunnskapsutvikling
  • Forskningskvalitet: styrke UiOs posisjon disiplinært og tverrfaglig
  • Mer kraft i UiOs samspill med samfunnet
  • En helhetlig personalpolitikk
  • Universitetsbyen Oslo

I 2018 vil vi også legge mer langsiktige planer. Vi vil se mot utviklingen av en ny strategi for UiO. Vi vil jobbe for en ny avtale med KD som tydeliggjør UiOs profil. Vi skal utvikle UiO enda tydeligere i en internasjonal kontekst. Vårt universitet har mer til felles med de andre sterke partnere i the Guild of European Research-Intensive Universities, enn flere av institusjonene i det nye norske UH-landskapet. Det bør reflekteres tydeligere i norsk forsknings- og utdanningspolitikk. KD må anerkjenne og støtte opp om vår særegne profil, og nye utviklingsavtaler må speile UiOs egenart. Vi trenger heterogenitet i sektoren, og Norge trenger et ledende europeisk universitet. Det er vår ledesnor.

Som dere forstår: vi mangler ikke ambisjoner og entusiasme, og vi gleder oss til å jobbe i samspill med dere til det beste for UiO og til det beste for samfunnet.

Les også: Rapporten Trinn for trinn - Strategiske tiltak og prioriterte utviklingsprosesser ved UiO

Emneord: UiO i samspill, Strategi 2020, SAB-rapport, Valgplattform, KD, Internasjonalisering, Utdanningsmanifest Av Rektoratet
Publisert 8. aug. 2017 02:13 - Sist endret 16. aug. 2017 08:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere