Velkommen til UiO!

Studentene er så vidt kommet i gang, og i semesterets første Universitas har vi en velkomsthilsen til dem. Innlegget kan du lese her. 

Kjære studenter,

Velkommen til et nytt studieår og velkommen til Universitetet i Oslo! Som rykende ferst rektorat deler vi nok mye av deres spenning og forventning ved inngangen til studiene.

Dere studenter gir av deres beste år til oss. Da skal vi gi det beste vi har tilbake. Dere skal kunne stille krav til oss, på samme måte som vi kommer til å stille krav til dere. Gjennom årene dere skal tilbringe her ved UiO kommer dere til å utvikle dere – både faglig og menneskelig. Men dere kommer også til å gjøre at vi som universitet utvikler oss.

Kjære student. Du sitter selv med mye av nøkkelen til et godt studentliv. Læringsmiljøundersøkelsen viser at det er det sosiale miljøet som har størst innvirkning på trivsel. Derfor; inviter gjerne med deg noen hvis du skal på fest, på forelesning, på trening eller bare ut av lesesalen en tur. Ta aldri for gitt at alle andre har noen å henge med.

Faksimile fra Universitas

Bruk tid her på campus og bruk tid på studiene – det gir suksess som student. Visste du forresten av ifølge undersøkelser er det om lag like mye å lære av å ha faglige, men uformelle, diskusjoner med medstudenter som det er av gruppearbeid organisert av studentene selv? Vår oppfordring er klar: Ta en pause, ta en kaffe, ta en prat!

Vi tror den som trives og gleder seg til å gå på jobb vil gjøre en bedre jobb. Slik er det for studenter også. Den studenten som trives og gleder seg til å komme på campus, vil gjøre det bedre enn den som ikke gleder seg. Derfor spiller fadderordningen en viktig rolle når dere skal etablere vennskapsbånd på studiestedet. Bruk den! Fadderne har også vært nye studenter, og de vet hvordan det var. Så snakk med dem, snakk med hverandre og gi hverandre et klapp på skulderen både på gråværsdager og solskinnsdager. De studenter som opprettholder kontakten med flere i faddergruppen og har et nettverk på campus har bedre forutsetninger for å klare studiene også.

Fra vår side skal vi jobbe iherdig med kvaliteten på læringsmiljøet mens dere er studenter hos oss! Dette er den viktigste oppgaven for oss, UiOs nye rektorat. Derfor vil vi be dere om å si fra dersom det er noe dere ikke er fornøyd med. Bruk UiOs «Si fra»-system for alt det er verdt. Dette systemet er laget for at dere på en enkel måte skal kunne si fra til oss om alt fra dårlig inneklima på lesesalen til trakassering eller andre alvorlige hendelser. Så si fra! Det er vårt ansvar at dere har en trygg studietid. Ingen studenter eller ansatte ved UiO skal måtte oppleve trakassering eller diskriminering! Og husk; si fra om det som er bra også. Da vet vi hva som funker, og kan gjøre mer av det.

Vi ønsker dere lykke til som studenter ved UiO! Velkommen til oss!

 

Hilsen 

Rektor Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo

Av Svein Stølen og Gro Bjørnerud Mo
Publisert 16. aug. 2017 13:30 - Sist endret 16. nov. 2017 13:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.