Torsdag 9. mars er det Åpen dag på UiO

Hvordan er det egentlig å studere ved UiO? Det lurer over 2000 potensielle studenter på når de torsdag 9. mars kommer til vår Åpen dag. De vil få se hva et moderne universitetet kan by på. De vil få føle på det å være student.

Velkommen til Åpen dag ved UiO torsdag 9. mars.

Universitetet i Oslo ønsker å stå frem som et åpent universitet. Det er derfor vi hvert år arrangerer en kunnskapsfestival, slik vi gjør 12. – 14. mai iår.  Det er derfor vi holder åpne forelesningsserier  når det internasjonale samfunnet rammes av konflikter, terror eller store politiske omveltninger, slik vi gjør den 14. mars med den første forelesningen i serien Verden med Trump. Og det er derfor vi hvert år arrangerer en Åpen dag for våre fremtidige studenter.

UiO er tydelig til stede på skolebesøk og utdanningsmesser over hele landet. Likevel er det stor interesse for vår Åpen dag. Elever som sikter seg inn mot høyere utdanning, har behov for å oppleve campus, snakke med studenter og kjenne studietilværelsen på kroppen. Ekstra hyggelig er det at så mange kommer langveisfra for å besøke UiO på Åpen dag. Dette viser at UiO er et attraktivt studiested for elever fra alle fylker.

Hva kan elevene gjøre på Åpen dag?

De som finner veien til campus, kan følge miniforelesninger fra samtlige av våre fagområder. Vi tilbyr 75 forelesninger for fremtidige studenter denne dagen. Elevene kan besøke fakultetene og få studieinformasjon om våre studieprogrammer. De kan få veiledning i Knutepunktet, innta boller og kakao i teltet på Frederikkeplassen, lære mer om jobbmuligheter etter studiene, snakke med studenter om overgangen fra videregående til universitetet og kjenne på følelsen av å bevege seg i et miljø som tilbyr forskning og utdanning på det høyeste internasjonale nivå.

Og jeg har noen flere anbefalinger til dere som kommer:

• Dere kan være med på omvisning på campus med en student, og bli kjent med Karrieresenteret, Blindern Athletica og vårt flunkende nye akademiske skrivesenter i Universitetsbiblioteket
  • Dere kan gå på speeddating med studenter fra 13 studieprogrammer dere kanskje ikke har hørt om før
  • Dere kan gå på workshop om studievalg og bli litt klokere på hva som er et smart studievalg for dere
  • Dere kan gå på konsert med utøvere fra Institutt for musikkvitenskap

For fullt program gå til våre nettsider.

Miniforelesningene spenner vidt. Eksempler:

• «Robotisering – blir jobbene borte?» Foreleser: Steinar Holden.
  • «Å skjære i døde kropper: Fra gravrobberi til organhandel». Foreleser: Anne Kveim Lie.
  • «Våpen, strøm og vann - naturvitenskap som problemløser». Forelesere: Hanne Cecilie Geirbo, Ole Kristian Brandtzæg, Trine Jahr Hegdahl
  • «Anarki og homofili: Hva Even og Isak kan lære oss om internasjonal politikk». Foreleser: Simen Sørbøe Solbakken

NRK Skole

I år som i fjor vil NRK Skole dekke noen av forelesningene på Åpen dag. NRK Skole er et digitalt klipparkiv tilrettelagt for elever og lærere i skolen og er knyttet opp mot kompetansemålene i læreplanen. De mest populære filmene fra fjorårets Åpen dag har hatt over 1000 visninger, og vi regner med at en del av materialet blir gjenbrukt i undervisningssammenheng. Det gjør at det faglige innholdet på Åpen dag får leve lenge utover selve arrangementet, samtidig som skoleverket får nytte av UiOs fagkompetanse.

Sosiale medier

For dem som ikke kan delta på Åpen dag, sender vi live på Facebook klokken 12. Sendingen varer i ti minutter og alle som følger UiO på Facebook vil få en varsling når sendingen er i gang. Du kan også oppleve Åpen dag på UiOs snapchatkonto (UniOslo) hele dagen.

Åpen dag er viktig

Vi går nå inn i en tid hvor årets avgangselever søker informasjon om studievalg og høyere utdanning. Vår erfaring viser at de søkerne som har satt seg godt inn i studienes faglige innhold, gjør det bedre som studenter fordi de har fattet et mer informert studievalg.

Vi mener at Åpen dag er viktig også for dem som til syvende og sist velger andre veier å gå enn et studium ved UiO. For det  å åpne seg for omverdenen er en verdi i seg selv. Om noen dager – den 13. mars – skal vi diskutere rapporten fra vårt Strategic Advisory Board og oppfølgingen av denne. Og hva sier ikke denne rapporten om behovet for «åpenhet»? Jeg siterer: “An “outward-looking” university is open and connected to what is going on locally, nationally and globally. It responds to such outside influences by actively considering whether they offer opportunities to change, or even transform, curricula, teaching, and research initiatives.” Alle er velkomne til møtet 13. mars!

Det er et stort apparat bak Åpen dag. Våre vitenskapelige og administrativt ansatte har lagt ned mange arbeidstimer for at møtet med UiO skal bli så godt som mulig for våre fremtidige studenter. Tusen takk til alle som har bidratt!

Publisert 7. mars 2017 11:36 - Sist endret 7. mars 2017 11:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere