Ny skulptur på Blindern

Den tre-delte skulpturen Uten tittel, 2005, av Paul Brand er nå på plass utenfor Georg Sverdrups hus. Skulpturen er i cortenstål og er en gave til universitetet fra Henning Olesen.

Paul Brand, Uten tittel, 2005.

© Paul Brand / BONO 2017

Plasseringen mellom gangveiene langs Georg Sverdrups hus (universitetsbiblioteket) er ikke tilfeldig. Inne i bygningen er hoveddøren inn til selve biblioteket også et kunstverk av Paul Brand. Alle som går inn og ut, går gjennom Magisk kvadrat fra 1998-99. I begge kunstverkene henter kunstneren inspirasjon fra matematiske prinsipper.

Paul Brand er født i Sveits i 1941. Han kom til Norge i 1964 og regnes som norsk kunstner. Han er en aktiv kunstner med utstillingsvirksomhet både i inn- og utland. Han har også hatt mange store utsmykningsoppdrag rundt i landet. Som professor ved Fakultet for arkitektur og billedkunst; Institutt for byggekunst, form og farge ved NTNU, har han betydd mye for norsk kunst og arkitektur.

Lenke til Uniforum som var på plass ved overrekkelsen.

Av Ulla Uberg
Publisert 26. apr. 2017 14:33 - Sist endret 26. apr. 2017 14:33