Korkonsert med Kvindelige Studenters Sangforening

KSS inviterer til GRATIS konsert i foajeen i Georg Sverdrups hus på Blindern.  De fremfører repertoaret de skal synge på Amerika-turné. Denne konserten blir ekstra høytidelig da både Prinsesse Astrid, ordfører og rektor vil være til stede.

Kvindelige Studenters SAngforning (foto: kss.no)

9. mars 1948 la 70 sangere fra Kvindelige Studenters Sangforening ut på en 3 måneders lang turné i Amerika. Reisen gikk på kryss og tvers av hele det Nord-Amerikanske kontinentet, med et repertoar som fokuserte på klassiske og moderne norske komposisjoner, og norsk folkemusikk. Turnéen ble en stor suksess, og Kvindelige Studenters Sangforening trakk fulle hus flere steder.

I år, 70 år senere, ønsker vi i KSS å hylle det pågangsmotet og den gjennomføringsevnen disse kvinnene viste, ved å gjennomføre en ny Amerika-turné! Formålet med turnéen er blant annet å vise frem norsk folkemusikk og sangtradisjon, men også knytte kontakter ved de forskjellige universitetsmiljøene i Amerika. Vi er tross alt meget stolte av å ha fått representere Universitetet i Oslo i 123 år!

I denne anledning ønsker vi derfor å invitere til konsert i foajeen i Georg Sverdrups hus, hvor vi kommer til å fremføre repertoaret vi tar med oss på Amerika-turné. Repertoaret består av norske komposisjoner for kvinnekor, og norsk folkemusikk i nye arrangementer. Vi har også med oss våre kjære sangersøstre i KSSA, som skal være med på deler av konserten. Vi gleder oss til å se deg der!

Publisert 13. mars 2018 08:52 - Sist endret 13. mars 2018 16:32