Underveis i studietiden

Det viktigste du gjør som student, er å bruke anledningen til å fordype deg faglig og bli god på å tilegne deg ny kunnskap. I tillegg er ekstra erfaring på CV-en viktig for arbeidsgiver.

Deltidsjobb

En relevant deltidsjobb er gull verdt. Se eksempler på organisasjoner hvor du kan få erfaring mens du studerer. Hold deg oppdatert på nye stillinger på www.karriere.uio.no, og møt arbeidsgivere når du kan for å få tips om mulige deltidsjobber. Du kan bruke Karrieresenteret til å få sjekk av CV og søknad før du skal sende det inn.

Verv og frivillig arbeid

Finner du ikke relevant deltidsjobb, er det mye annet du likevel kan gjøre for å tilegne deg relevant erfaring. Skaff deg praktisk arbeid med for eksempel prosjektledelse og kommunikasjon gjennom å engasjere deg i studentforeninger, eller ta på deg frivillig arbeid eller tillitsverv (sjekk ut Frivillighet Norge). Se Karrieresenterets oversikt med eksempler på organisasjoner hvor du kan få erfaring mens du studerer.

Delta i aktiviteter, og få nye venner og nye nettverk i samme slengen. Undersøk for eksempel om det finnes en aktuell studentforening på ditt program eller fakultet, eller om instituttet ditt trenger fagutvalgsrepresentanter. Kunnskap om arbeids- og saksbehandlingsprosesser ved et universitet kan også komme nyttig med senere. SiO Foreninger tilbyr flere kurs til aktive i studentforeninger.

Ta et semester eller to i utlandet

Språkferdigheter og internasjonal erfaring kan senere bli gode grunner for en arbeidsgiver til å velge nettopp deg. Her finner du en oversikt over UiOs utvekslingsavtaler. Dersom du heller ønsker å jobbe i utlandet, kan du ta en titt på denne oversikten over lønnet og frivillig arbeid i utlandet.

Møt arbeidsgivere - knytt kontakter

Kartlegg mulighetene dine og finn ut hva som kreves av kvalifikasjoner for å få de jobbene du ønsker deg. Bruk rollen som student til å legitimere at du stiller spørsmål, og utvid nettverket ditt ved å kommunisere med aktører i bransjen du vil arbeide i. Bruk for eksempel sosiale medier som Facebook, LinkedIn og Twitter til å følge interessante virksomheter og organisasjoner og til å delta i relevante faglige diskusjoner på feltet ditt. Bli med på bedriftspresentasjoner som arrangeres av Karrieresenteret eller studentforeninger på UiO, og møt mange arbeidsgivere på Karrieredagen.

Oppgavesamarbeid

Vurder om det er mulig å skrive oppgavene dine i samarbeid med en bedrift, organisasjon, et forskningsinstitutt eller prosjekt. Dette kan være en fin måte å både skaffe seg relevant fagkunnskap om et bestemt område, og å bli kjent med arbeidsgivere og få vist hva du kan. Besøk Vitenskapsbutikken, eller se om du kan få praktisk erfaring for eksempel gjennom Prosjektforum på SV eller Praksis på HF.

Lykke til og ha en god studietid!


Publisert 29. feb. 2012 13:49 - Sist endret 4. jan. 2017 14:53