Veien til Olympiatoppen

Heidi Holmlund gir veiledning og utdanner toppidrettsutøvere, trenere og støtteapparat i sitt arbeid som klinisk ernæringsfysiolog i Olympiatoppen.

Kvinnelig ansikt

Heidi Holmlund. Foto: Olympiatoppen.

Heidi Holmlund

  • Klinisk ernæringsfysiolog i Olympiatoppen
  • Uteksaminert ved UiO våren 2006

Hvorfor begynte du å studere ernæring?

Jeg begynte å studere ernæring fordi jeg hadde startet en utdannelse i fysisk aktivitet og helse fra Norges idrettshøgskole, og jeg ble opptatt av sammenhengen mellom kosthold, trening og helse.

Hva likte du spesielt godt ved studiet?

Gjennom studiet fikk jeg en grundig forståelse for hvordan kroppen fungerer og påvirkes av det vi spiser. Jeg var spesielt glad i fag som biokjemi, fysiologi og de ernæringsspesifikke fagene som kom senere i studiet.

Hva gjør du nå?

Akkurat nå jobber jeg 50 % som klinisk ernæringsfysiolog i Olympiatoppen, i tillegg til å jobbe i støtteapparatet til Molde Fotballklubb. Jobben innebærer veiledning og utdanning av idrettsutøvere samt trenere og støtteapparat. Jeg har individuelle konsultasjoner, foredrag og undervisning. Videre tilrettelegger jeg mat på reiser, samlinger og mesterskap. Jeg har en etterutdanning i behandling av spiseforstyrrelser, og har et spesielt ansvar for denne kliniske problemstillingen.

Det siste året har jeg også bidratt i hjemkommunen med utvikling av tiltak for å forebygge og behandle overvekt hos barn og unge. Det er en prosjektstilling via frisklivssentralen og helsestasjonen i kommunen.

Jeg oppfordrer alle nye KEF'er til å ikke se begrensninger i faget, men heller se muligheter. Tilby fagkunnskapen du har til kommune, idrettslag, skoler og andre aktuelle aktører. Husk at vår fagbakgrunn kan brukes på mange arenaer og være nyttig for ulike målgrupper.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 27. jan. 2020 09:42