Hva kan du jobbe med?

Historiker Natalie trekker frem at alle erfaringene man får ved å ta en mastergrad gjør en egnet til så mange jobber – også i IT-bransjen.

«Å tenke humanistisk er viktig i arbeid med teknologi», sier Jon. Historiefaget hjelper ham å se skjevhet i data og tenke utenfor vedtatte sannheter.

«Å opparbeide seg kunnskap og ferdigheter er møysommelig arbeid», sier historiker Vilde. Derfor råder hun nye studenter til å sette studiene først.

Elise forsker på gjenoppbygningen av norsk-jødiske liv etter Holocaust, og etterkrigstidens tilbakeføring av eiendom som ble fratatt norske jøder.

«Eg trur det finst fleire draumejobbar, men dei må ofte mognast litt», seier historikar Julia. Dette er eit av fleire gode tips ho byr studentar på.

«Ikke vær redd for å spesialisere deg, be om råd fra fagfolk og vær bevisst på verdien av tverrfaglig kompetanse» råder Mari nye studenter til.

«For meg var det å ha en relevant deltidsjobb som ga arbeidserfaring og et nettverk veldig lurt», sier Ingrid Maria som er rådgiver ved Forsvarsmuseet.

Hva er vel bedre enn en master i historie når du jobber med å fortelle historier på vegne av kundene dine? spør Gabrielle Legrand Gjerdset. Hun jobber som konsulent i kommunikasjonsbransjen.

Grip mulighetene du har til å skaffe deg relevant erfaring mens du studerer, også internasjonal erfaring gjennom utveksling eller praksis, anbefaler Anette Wilhelmsen. Hun er historiker og jobber som seniorrådgiver i Norad.