Jobb og videre studier

Kandidater fra kunsthistorie og visuelle studier finner spennende jobber innen kunstformidling, galleri- og forlagsvirksomhet, kulturminneforvaltning og kulturadministrasjon, samt på museer. Arbeidsoppgavene varierer, men inkluderer ofte forvaltning av samlinger og formidling av kunst til et bredt publikum i alle aldre

Hva gjør tidligere studenter?

  • Daglig leder

    «Bruk mer tid på det du synes er spennende, og oppsøk ting som skjer og interessante mennesker innenfor ditt felt», anbefaler kunsthistoriker Frida.

  • Kurator og administrator

    – VÆR PÅ! Du må ta kontakt, følge opp og være der det skjer, sier Åse Kamilla. Hun jobber med kuratering og administrasjon, men har også vært innom oljebransjen og havforskning.

  • Produksjonskoordinator

    Relevante deltidsjobber er ikke bare viktig å ha på CV-en, det gir også en bedre forståelse av hva du kan bruke utdannelsen din til, sier Ida Kamilla.

De viktigste bransjene

Bachelorkandidater fra Kunsthistorie og visuelle studier jobber i disse bransjene:

Graf: kunst- og kulturarbeid 22 prosent; interesseorganisasjosner 22 prosent; forskning og utvikling 11 prosent; industri og produksjon 11 prosent; media, forlag og kommunikasjon 11 prosent; offentlig forvaltning 11 prosent; og reiseliv og turisme 11 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Smarte valg underveis i studiene

Utdanningene på HF åpner for mange valgmuligheter utover den faglige fordypningen. Som HF-student er det mye du kan gjøre for å skape din egen profil og gjøre deg attraktiv på arbeidsmarkedet. Så bruk hjertet, men tenk også strategisk og benytt mulighetene for å få inn jobbrelevante elementer i graden din!

Vil du bli lærer?

Vi gjør oppmerksom på at Kunnskapsdepartementet har vedtatt ny nasjonal rammeplan for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) (regjeringen.no). Den viktigste endringen er at det ble krav om mastergrad. Innføringen av kravet trådte i kraft fra studiestart vår 2019 for PPU deltid og studiestart høst 2019 for PPU heltid.