Jobb og videre studier

Masterstudiet i religionshistorie gjør deg kvalifisert til en rekke jobber innen utdanning og skoleverk, offentlig forvaltning og administrasjon, media- og forlagsbransjen, kultur- og organisasjonsliv. Studiet gir relevant kompetanse for deg som ønsker å jobbe med bistand og integrering, rådgivning, forskning, saksbehandling og kommunikasjonsarbeid.

Hva gjør tidligere studenter?

  • PhD-kandidat

    Mitt viktigste råd er uten tvil å velge etter hjertet, ikke hva andre synes er «lurt», sier Michael Skjelderup. Masterstudiet i religionshistorie har vært avgjørende for hans videre jobb og akademisk karriere.

  • Politisk rådgiver

    Å sitte i fakultetsstyret gir deg verdifull innsikt i hvordan beslutninger fattes i store organisasjoner. Du får et nettverk og en erfaring som i høyeste grad er relevant i arbeidslivet, sier Wenche D. Åsheim, i dag politisk rådgiver i Norsk studentorganisasjon.

De viktigste bransjene

Masterkandidater fra Religionsvitenskap jobber i disse bransjene:

Graf: utdanning og skoleverk 28 prosent; offentlig forvaltning 28 prosent; sosialtjenester 11 prosent; forskning og utvikling 6 prosent; media, forlag og kommunikasjon 6 prosent; personal og HR; helse og omsorg 6 prosent, andre bransjer 11 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Smarte valg underveis i studiene

På masterprogrammet i religionshistorie kan du forberede deg på arbeidslivet underveis i studiet ved å delta på karrierearrangementer, jobbsøker- og intervjukurs, veiledning  og andre tiltak som tilbys HF-studenter. Du kan også skrive masteroppgave i samarbeid med en ekstern virksomhet. Det kan gi innsikt i temaer og spørsmål virksomheten er opptatt av, og gi deg et verdifullt nettverk som kan være nyttig når du skal søke jobb senere.

Videre studier

Vil du bli lærer søker du opptak til:

Ønsker du en forskerkarriere kan du søke opptak til: