Intervju med Martin kull 2016

Hvorfor søkte du Sosialt entreprenørskap?

Jeg søkte sosialt entreprenørskap fordi jeg fikk det anbefalt, og jeg søkte muligheter for å tilegne meg verdifulle verktøy til å kunne jobbe med å takle sosiale utfordringer.

Hva er bakgrunnen din?

Jeg fullførte master i helseøkonomi samme våren som jeg tok dette programmet.

Hvor jobbet du og hva gjorde du?
Jeg jobbet i en NPO som heter Cape Town Society for the Blind, hvor de ønsket at jeg skulle gjøre research for å prøve å øke lønnsomheten i noen av deres funksjoner, for å bli mindre avhengig av donorer og statlig støtte. Der gjorde jeg markedsundersøkelser og undersøkelser av nåværende driften, og ga organisasjonen forslag på tiltak basert på denne informasjonen.


Hva var det beste med utenlandsoppholdet?

Der beste med oppholdet må være muligheten til å oppleve et nytt land med en kultur som er svært forskjellig fra noe annet land jeg har bodd i tidligere. Det var også veldig inspirerende å lære verktøy på forhånd samt å kunne ta i bruk den kompetansen en har gjennom fem års studier til å kunne bidra positivt til en organisasjon som tar deg på alvor.


Hvorfor bør andre søke Sosialt entreprenørskap?

Fordi dette programmet gir deg nye verktøy som er mulig å bruke til arbeidslivet, både innenfor det å løse utfordringer i samfunnet, men også det å starte opp for en selv. Det er satt opp på en måte at det ikke krasjer med nåværende studier, og med gode forelesere både i Norge og Sør-Afrika gjør at dette er en unik mulighet til å utfordre seg selv og oppleve noe en ikke finner andre steder. 

Publisert 14. sep. 2016 14:51 - Sist endret 14. sep. 2017 14:55