Studieopphold i utlandet

Et utenlandsopphold er din mulighet til å investere i unik kompetanse for ditt fagfelt. Gjennom et semester eller et år i utlandet kan du tilegne deg språkkunnskaper, et kontaktnettverk og internasjonal erfaring.

Når kan du dra?

Du kan reise på utveksling med avtalene nedenfor i løpet av de to første semestrene. Alternativt kan du være på utveksling i inntil to semestre mens du skriver masteroppgaven.Vi anbefaler at du tar obligatoriske emner ved UiO.

Hvor kan du reise?

Andre avtaler

Internasjonalt prosjektsemester

Europeiske og amerikanske studier har et eget yrkesrettet studietilbud. Du er hospitant i ett semester ved en arbeidsplass i utlandet i den del av verden som dekkes av din studieretning. Oppdragsgiver kan være norsk ambassade/konsulat, norsk bedrift med kontor i utlandet eller en frivillig organisasjon (NGO). I tillegg til tilbud organisert av Programmet oppfordres studentene til selv å kontakte relevante arbeidsplasser. Hvis du ordner med hospitantplass selv, skal oppdragsgiver godkjennes av Programmet. Hovedsamarbeidspartner er UD, som sammen med programmet formidler et begrenset antall hospitantplasser hos ambassade/konsulat.

Semesteret er delt mellom arbeid for oppdragsgiver i vel halve tiden og eget arbeid med én stor eller inntil tre mindre prosjektrapporter resten av tiden. Det vil bli tilrettelagt for varierte oppgaver som gir innsikt i arbeidet ved arbeidsstedet. Prosjektrapporten/e vil være knyttet til oppdragsgivers virksomhet og behov. Utarbeidelse av tema for prosjektrapporten skjer i samarbeid mellom oppdragsgiver, student og veileder ved UiO. Det gir deg yrkeserfaring innenfor ditt eget fagfelt og geografiske område. Internasjonalt prosjektsemester teller 30 studiepoeng og tas i stedet for andre masteremner.
Les mer om internasjonalt prosjektsemester på emnets nettside

 


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 26. juni 2014 12:58