Referat fra møte i Programstyret for Bachelor og Master i statsvitenskap, 15. mai 2003

Tilstede: Raino Malnes (leder), Knut Heidar, Anton Steen, Knut-Andreas Christophersen, Bjørn Erik Rasch, Kine Nilsen

Fra administrasjonen: Siv Håberg, Anne M. Bjærke

Orientering

Raino Malnes orienterte om Ottar Helleviks plan for utvikling av fleksibelt undervisningstilbud for metode og statistikk.

Sak 1 Godkjennelse av undervisningsplaner for bachelor, master og doktorgrad frem t.o.m. våren 2004

Vedtak: Undervisningsplanene for Politisk teori, Metode, Komparativ politikk og Offentlig politikk og administrasjon ble godkjent.

Kommentarer: 1. Knut Heidar fremmet ønske om ny diskusjon rundt antall emner, med det formål å øke antallet emner og slik redusere antall studenter pr. emne.

2. Det må skaffes emnekode til emnet "Innvandrings- og integrasjonspolitikk".

Sak 2 Pensumjustering for bachelor-emnene i Internasjonal politikk

Vedtak: Nytt pensum for STV1200 godkjent.

Sak 3 Veiledning for masteroppgaven

Forslag fra programstyreleder om utvidelse av antall møter mellom masterstudent og veileder fra totalt 6 til totalt 8 møter. Benkeforslag fra Bjørn Erik Rasch om å utvide til totalt 10 møter.

Vedtak: Veiledningen skal bestå av totalt 10 møter mellom student og veileder i løpet av 3. og 4. semester av masterprogrammet.

Sak 4 Innleveringstidspunkt for oppgaver i masteremner uten skoleeksamen

Forslag fra Tom Christensen om innlevering av oppgaver i masteremner uten skoleeksamen henholdsvis 10. desember og 10. juni. Det er usikkert om sensorer har plikt til å rette eksamensbesvarelser etter semesterslutt.

Siv Håberg skal undersøke reglene på området før det blir gjort et vedtak.

Sak 5 Forespørsel fra bachelorprogrammet i Europastudier om endring av undervisningstidspunkt for fordypingsemne på statsvitenskap

Vedtak: Forespørselen avslått med følgende begrunnelse: Undervisningsplanen for Bachelorprogrammet i statsvitenskap er lagt på grunnlag av nøye overveielser og av hensyn til helheten i programmet. Undervisningen i enkeltemner kan ikke flyttes uten at dette får store, negative følger for undervisningsplanen som helhet.

Sak 6 Eventuelt

1. Anne Bjærke etterlyste et opplegg for de fagspesifikke seminargruppene tilhørende det tverrfaglige emnet i kvalitativ metode på bachelornivå, SVMET.

Vedtak: Én student skal engasjeres som seminarleder for én gruppe høsten 2003. Werner C. Mathisen bes om å lage et opplegg, da han har vært med på å utarbeide emnet og dets fagspesifikke pensum.

2. Knut-Andreas Christophersen ønsker en klarere organisering av forskerutdanningen. Raino Malnes tar saken opp med bestyrer og visebestyrer.

3. Anne Bjærke spurte om STV3090 Poltisk analyse skal være forbeholdt programstudentene på Bachelorprogrammet i statsvitenskap. Dette tas opp med emneansvarlig Per Kristen Mydske.

Publisert 6. juni 2012 16:41