Brenner for miljøet

Tone valgte TIK på grunn av miljøinteressen. Nå skriver hun masteroppgave om regjeringens flytting av iskanten.

Tone Gjesdal Bjørndal ønsker seg en grønn jobb etter masterstudiene. Foto: Privat.

Hvorfor søkte du på Teknologi, innovasjon og kunnskap?

Jeg stod egentlig mellom TIK og SUM (Senter for utvikling og miljø), fordi jeg ønsket å fokusere masteren min på noe innen klima og miljø. Da jeg kom inn på TIK fikk jeg se hvor god mulighet man har til å forme masteroppgaven sin selv, noe jeg har vært veldig fornøyd med. Jeg er veldig glad jeg endte opp på TIK, og synes spesielt det er kult at man har et enormt mangfold av studenter med forskjellige bakgrunner og interesser.

Hvilken bachelorgrad har du, og fikk du nytte av den i masterstudiene?

Jeg tok en tverrfaglig bachelorgrad i Miljø- og ressursfag med spesialisering i naturgeografi ved Universitetet i Bergen. Jeg har absolutt fått nytte av den i masterprogrammet, selv om jeg merket jeg stilte litt svakere enn andre på det rent samfunnsvitenskapelige. Det har gjort at læringskurven har vært brattere, samtidig som jeg merker at den naturvitenskapelige bakgrunnen hjelper meg i forståelsen av oppgaven jeg selv skriver.

Hva er det mest interessante du har lært?

Det er vanskelig å velge noe spesifikt! Siden Jeg synes det er veldig spennende å se på hvordan kunnskapen produseres, hvordan vitenskap og politikk påvirker hverandre, og ikke minst hvordan saker oppstår. For eksempel hvordan togradersmålet har oppstått eller hvordan den norske regnskogssatsningen ble til.

Hva skriver du masteroppgave om?

Jeg analyserer et pågående kontrovers som gjelder både miljø- og petroleumspolitikk og kunnskap: Regjeringens beslutning om å oppdatere iskanten i forvaltningsplanen, og på den måten også muliggjøre for petroleumsaktivitet i nye områder.

Hva slags jobb ønsker du deg etter endte studier?

Jeg ønsker meg en grønn jobb som gjør det mulig for meg å kombinere utdannelsen min med interesser og annen erfaring, gjerne også i et internasjonalt perspektiv.

Hva er ditt beste råd til studenter som vurderer å søke opptak?

Først vil jeg oppfordre alle til å faktisk legge inn en søknad, så slipper du å angre på at du ikke gjorde det. Når det kommer til selve masteroppgaven vil jeg på det sterkeste råde dere til å velge et tema man oppriktig er interessert i, og gjerne noe du ønsker å jobbe videre med etter masteren. Du skal tross alt jobbe med oppgaven i et år hvis du velger TIK, og det er mye mer motiverende å legge inn det arbeidet hvis du synes oppgaven selv er spennende!

Publisert 30. mars 2016 15:28 - Sist endret 30. mars 2017 09:45