Noen brukere falt ut av Feide-katalogen 8. februar

Noen brukere ved UiO får ikke lenger logge inn via Feide selv om de har kunnet det før, fordi de ikke lenger har noen gyldige tilknytninger på brukeren sin i Cerebrum, bare på personobjektet.

Løsningen på dette er å legge riktig tilknytning på brukeren også.

Årsaken til dette er at de har hatt en manuell tilknytning på brukeren sin. Manuelle tilknytninger gir ikke tilgang til Feide, men så lenge de har hatt tilknytning på personobjektet sitt som gir tilgang til Feide, har de fått tilgang likevel. Manuelle tilknytninger er nå fjernet fra Cerebrum, og det hadde den utilsiktede konsekvensen at feilregistrerte brukere med f. eks. ANSATT- og/eller STUDENT-tilknytning på personobjektet sitt, men kun MANUELL-tilknytning på brukeren sin, brått mistet Feide-tilgang.

Vi beklager ulempene, og vurderer fortløpende om vi skal gjøre noe med dette etter helgen.

Men vi minner også om at der Cerebrum ikke har automatikk for tilknytninger, som for ansatte eller studenter som ikke ligger på studentdisker, er det den lokale enheten som må sørge for korrekt registrering av tilknytninger på brukerene.

Publisert 12. feb. 2017 06:52 - Sist endret 12. feb. 2017 06:52