English version of this page

Alt om passord på ett sted

Nå kommer passord.uio.no. Glemt brukernavn eller passord, skifte passord eller helt ny bruker uten passord? Gå til passord.uio.no.

Ny tjeneste for alle på UiO

Alle på UiO må av sikkerhetsmessige årsaker skifte passord hvert år. Tidligere gjorde du det i nettapplikasjonen Brukerinfo, og det var ofte vanskelig å finne et passord som oppfyller sikkerhetskravene. Med de nye passordtjenestene på passord.uio.no blir det bedre – bedre brukervennlighet og bedre sikkerhet.

Alt om passord på ett sted

Her er alt om passord på UiO samlet på ett sted, og du slipper å bla gjennom alt annet brukerrelatert, som gruppetilhørigheter, reservasjoner og trådløskontoer, som ligger på Brukerinfo. Passord.uio.no åpnes på innlogging for passordbytte, og skal du gjøre noe annet, for eksempel få tilsendt brukernavnet ditt eller du har glemt passordet ditt, kan du velge det under innloggingsfeltene. Altså; logg rett inn for å bytte passord, velg fra punktene under innloggingen om du skal gjøre noe annet.

Enklere å lage nytt passord

Det har lenge vært til dels vanskelig å finne på et nytt passord som oppfyller de strenge sikkerhetskravene. Nå blir det lettere, reglene er forenklet og du kan følge med på sikkerhetsindikatoren som viser når passordet er sikkert nok. Det har allerede en stund vært mulig å bruke en lengre setning med bare ord og mellomrom, som passord. Mange synes det er lettere å huske enn et passord som bare er bokstaver, tall og spesialtegn. Enten du velger deg et "tradisjonelt passord" med bokstaver, tegn og tall, eller en hel sentning, kan du nå følge med på sikkerhetsindikatoren mens du skriver inn forslag til nytt passord. Velger du å bruke en setning vil du måtte bruke flere tegn en et tradisjonelt passord før indikatoren går fra gul til grønn. Til gjengjeld vil setningen kunne bestå av ord som er enkle å huske. Velger du å bruke et tradisjonelt passord, en miks av store/små bokstaver, tall og spesialtegn, kan du ha et kortere passord, men det blir kanskje vanskeligere å huske. 

Fra 15. mai

Du kan begynne å bruke passord.uio.no allerede nå, selv om Passord-fanen fortsatt finnes i Brukerinfo. 15. mai fjernes passordbytte fra Brukerinfo, og de som av gammel vane går dit for å bytte passord, blir videresendt til passord.uio.no.

– Vi ser fram til lanseringen av denne tjenesten. Nå får vi en god, sikker og lettbrukt tjeneste for passordskifte og glemt passord, noe som er et gode både for brukerne og brukerstøtte. Tjenesten er et resultat av et bredt faglig samarbeid med ekspertise innen brukeropplevelse, it-sikkerhet og utvikling. Vi håper folk blir fornøyd, sier Hans Kristian Fjeld, seksjonssjef i Seksjon for integrasjon og elektroniske identiteter på USIT.

Publisert 11. mai 2017 16:05 - Sist endret 12. mai 2017 14:52