Skifte passord

Du må skifte passord minimum én gang i året. Du får en påminnelse på e-post når du må skifte passord.

Når du skal skifte passord, går du til Brukerinfo. Brukerinfo er en nettside hvor du kan vise og endre en del av informasjonen som finnes om deg på UiO, blant annet passordet ditt.

Slik skifter du passord

• Gå til Brukerinfo
  • Logg på
  • Klikk på Skifte passord under Snarveier, og følg instruksjonene på siden. Du kan også komme til passordsiden ved å klikke på Brukerkonto-fanen og klikke på Skift passord-knappen.

VIKTIG: Det kan ta noe tid før det nye passordet virker over alt. Det kan derfor være lurt å skifte passord på slutten av dagen.

Brukerinfo finnes både på norsk og engelsk. Hvilken versjon som vises for deg, er avhengig av hvilket språk nettleseren din bruker. Hvis du vil skrifte språk i Brukerinfo, klikker du på Engelsk (evt. Norsk) øverst til høyre på en av sidene i Brukerinfo.

Legg merke til rådene for å lage et sikkert passord. Hvis du bare vil teste om et nytt passord blir godkjent av passordkravene, trenger du bare å fylle ut det første feltet. Dette kan gjøre det enklere å finne et nytt, godkjent passord. Først når du får opp en feilmelding om at det andre feltet ikke stemmer med det nye passordet, har det nye passordet gått gjennom kravene. Først når du fyller ut alle de tre feltene, vil passordet bli endret. Husk å aldri fortelle, låne bort eller på annen måte røpe passordet dittLes mer om passord og sikkerhet her.

Se krav til passord for informasjon om hva som er mulig å benytte som passord ved UiO.

• Hvis er student eller ansatt, har glemt passordet ditt, og er registrert med mobilnummeret, kan du bestille nytt passord selv i Brukerinfo.
  • Hvis du ellers har glemt passordet ditt, eller hvis kontoen din er sperret, finner du kontaktpunkter som kan hjelpe deg her. Ta kontakt på riktig kontaktpunkt også om du ikke har skiftet passord inne fristen.
Emneord: passord, skrfte passord, bytte passord, endre passord, tilgang
Publisert 12. apr. 2010 12:14 - Sist endret 13. jan. 2017 09:59