Oppsett av Windows 8 mot Exhange på UiO

Windows 8 kommer med to grensesnitt, det tradisjonelle skrivebordet, og det nye, Modern UI, beregnet på lesebrett som Surface. Dette har en innebygd klient for e-post, kalender og adressebok. Modern UI, tidligere kalt Metro er basert på fliser som dynamisk blir oppdatert med innhold

For å sette opp Windows 8 mot vårt epost-system, må vil først velge Epost-klienten på Start-skjermen i Windows 8.

Når vi får opp denne, kan vi gå inn i innstillinger på eposten, disse får du fram ved å sveipe inn fra høyre på lesebrettet, eller venstreklikke nederst i høyre hjørne. Velg tannhjulet merket "Innstillinger"

Når man får opp Innstillinger, velger man "Kontoer"

I eksemplet under er det allerede satt opp to kontoer, her skal vi velge "Legg til en konto"

Nå vår vi opp en dialogboks hvor vi skal velge hva slags epost-type vi skal sette opp. Her velger vi Exchange.

Nå skal vi sette opp kontoen med riktig bruker-info. Velg "Vis flere detaljer" nederst til venstre.

Velg "Vis flere detaljer"

Fyll inn informasjonen som det er gjort under, erstatt "bruker" med ditt eget brukernavn. Legg spesielt merke til at epostadressen er brukernavn@mail.uio.no, man skal ikke bruke den vanlige epostadressen sin.

Legg til epostaddressen: bruker@mail.uio.no, serveradresse: mail.uio.no, domene: uio.no, brukernavn: bruker og ditt passord

Deretter må du bekrefte at du godtar sikkerhetsinnstillingene, disse har vi vi ikke satt ennå, men du må uansett godta at de kan settes av oss.

Legg merke til at nå er alle tre appene i Windows 8 konfigurert, E-post, Kalender og Personer, disse er alle lagret på server og tilgjengelig på alle plattformer, mobil, nettbrett, Outlook og Webmail.

For eksempel kan man i Personer-appen kan man søke i UiOs globale adresseliste:

I Personer-appen kan man søke i UiOs globale adresseliste

Har man valgt å synkronisere maskin-innstillingen mot OneDrive, så vil alle andre maskinene en har bli satt opp automatisk med UiO-Exchange når man har satt opp en maskin.

Publisert 7. nov. 2016 12:29 - Sist endret 13. des. 2016 08:01