Ta i bruk e-postkontoen din på UiO

Alle studenter og ansatte ved UiO har en e-postkonto de oppfordres til å benytte i sitt daglige virke ved UiO.

Hvilket program skal jeg bruke?

Hvilket e-postprogram du bør bruke, er avhengig av hva slags datamaskin og operativsystem du bruker. De fleste på UiO bruker Windows-PC og anbefales å bruke Outlook. Se full programanbefaling for alle støttede plattformer. Hvis du ønsker et enkelt e-postprogram du kan bruke fra flere maskiner, kan du bruke UiOs Webmail-tjeneste som for tiden er Outlook Web Access. Webmail kan brukes fra alle plattformer og de fleste nettlesere. Du kan gjerne veksle mellom disse to. 

Oppsett

For ansatte med kontormaskin, skal e-post være satt opp riktig på maskinen. Der er det bare å logge inn med UiO-brukernavn og passord. Det samme gjelder webmail for både studenter og ansatte – bare logg inn og begynn å sende og motta e-post og bruke kalenderen. 

Hvis du ikke bruker webmail, og vil ha tilgang til e-posten fra egen maskin hjemme, en bærbar maskin som ikke eies av UiO eller en mobil enhet, må du gjøre et par enkle innstillinger. Les mer om det i veiledningene for programmene på denne siden.

Hva er e-postadressen min?

Hvis du lurer på hvilken e-postadresse du har fått, kan du logge deg på Brukerinfo-tjenesten. Du finner adressen på E-post-fanen. 

Kan jeg sette opp videresending?

Ja, det kan du gjøre på E-post-fanen i Brukerinfo-tjenesten. Du kan sette opp videresending til kun én annen adresse.

Vi anbefaler at ansatte ikke setter opp videresending, men benytter UiOs eget e-postsystem til lesing, sending og arkivering av jobbrelatert e-post.

Hvor mye e-post har jeg plass til å lagre

Dette kan du også se på E-post-fanen i Brukerinfo-tjenesten. Du kan lese mer om kvoter for e-post og retningslinjene som ligger til grunn for e-postkvotestørrelsene.

Publisert 17. des. 2013 15:03 - Sist endret 13. des. 2016 08:02